Nieuws

Congresmarkt in Leiden groeit - Aantal congresdagen over 2015 gestegen met 20%

Internationale congresorganisaties weten Leiden steeds beter te vinden. Afgelopen jaar vonden in Leiden 22 internationale congressen plaats, goed voor 12.300 congres-man-dagen. Hiermee realiseert Leiden een stijging van 2.000 congresdagen ten opzichte van 2014 en genereert het een economische spin-off over 2015 van 3,5 miljoen euro voor stad en regio. Een half miljoen meer dan het jaar ervoor.
Lees verder

Secondary Cities, toenemend populair bij congressen

Ook naar congressen wordt onderzoek gedaan, veelal vanuit economisch oogpunt. Trends worden o.a. in kaart gebracht en geanalyseerd door Rob Davidson, Senior Lecturer in Business Travel and Tourism, University of Westminster. Jaarlijks onderzoekt hij Conferences Trends in opdracht van IBTM (International Business Travel and Meetings). In zijn Trend Watch reports signaleert hij al enige jaren een groeiende interesse voor het organiseren van congressen in secondary cities, ook wel 2nd tier cities genoemd, zowel in Europa als daarbuiten. Hij baseert deze groeiende interesse o.a. op statistisch materiaal van de UIA (Union of International Associations) dat bijvoorbeeld weergeeft dat in Frankrijk nu bijna 60% van de meetings buiten de hoofdstad plaatsvindt en in Duitsland meer dan 50%.
Lees verder

Amsterdams congres wordt Leids congres

Marike Knoef, universitair hoofddocent bij de afdeling Economie van het Departement Fiscale en Economische vakken van de universiteit Leiden en fellow bij het Network for Studies on Pensions, Aging and Retirement (Netpar), nam het initiatief de International Pension Workshop naar Leiden uit te nodigen.
Lees verder

Leidse ambassadeurs zetten Leiden congresstad op de kaart

Op 10 maart 2014 installeerde burgemeester Henri Lenferink de eerste ambassadeurs van het Leids Congresambassadeurs Netwerk. De stijl van onze burgemeester kenmerkt zich door duidelijkheid; hij was zeer verheugd over dit netwerk dat zo perfect aansloot bij de ambities van de stad en verwachtte zeker dat dit netwerk Leiden Kennisstad op de kaart zou zetten voor internationale, hoog aangeschreven congressen. En dat was niet aan dovemans oren gezegd.
Lees verder

Leiden op Evenementcontact 2016

Op donderdag 18 februari stond Leiden Convention Bureau op beurs Evenementcontact in de RAI Amsterdam. Samen met zeven Leidse locaties stonden wij in een speciale Leiden straat.
Lees verder

    

lcb_nieuwsbrief.jpg