Excellent onderzoek

De hoge kwaliteit en het bijzonder innovatieve niveau van het wetenschappelijke onderzoek is een van de kwaliteiten van Leiden. Leiden beschikt over een breed scala aan onderzoeksfaciliteiten en is de ontmoetingsplaats voor internationaal gerenommeerde wetenschappers en toponderzoek in alle mogelijke vakgebieden.

 

octoplus_2_vrij_gebruik_met_vermelding_octoplus_low_res.jpg


naturalis_luchtfoto_20042014_001.jpg

Life Science

Het Bio Science Park in Leiden vormt het hart van het medisch-biologisch toegepast onderzoek in Noordwest- Europa en is het grootste life sciences cluster van Nederland. Naast publiek gefinancierde kennisinstellingen zijn hier ook veel kleine, middelgrote en grote ondernemingen gevestigd. Samen ontwikkelen en produceren zij onder meer medicijnen en vaccins. De nabijheid van de medische en natuurwetenschappelijke faculteiten draagt in belangrijke mate bij aan hun succes.

lumc_33.jpg

 

LUMC

Het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) is één van de acht universitaire medische centra van Nederland. Centraal staat een continue verbetering van de kwaliteit van de gezondheidszorg. Het LUMC kent een traditie van grensverleggend (bio)medisch onderzoek en staat daarmee aan de internationale top.