Oude Singel 212 2312 RJ LEIDEN
tel 071 260 0700

 

Bij 'Huys van Leyden' en 'De Barones van Leyden' ligt de nadruk op persoonlijke aandacht, comfort, stijl en ontspanning. De hotels verlenen optimale service door naar wens gasten af te halen van Leiden CS of Schiphol en ook weer terug te brengen.

Het Huys van Leyden is een intiem hotel in het centrum van Leiden. Het prachtige, volledig gerestaureerde rijksmonument uit 1611 ligt aan één van de mooiste grachten van Leiden, de Oude Singel, met de binnenstad op loopafstand. Het ruim 400 jaar oude pand heeft vijf hotelkamers met elk een eigen stijl. De kamers zijn verdeeld over drie etages, die met trappen te bereiken zijn. Let op: er is geen lift.

De bijzondere kamers zijn voorzien van boxspring bedden, douche en toilet met luxe shampoo en douchegel, flatscreen TV, Nespresso koffie- en theefaciliteiten, föhn, kluisje en een minibar.
Gasten kunnen gratis gebruik maken van de sauna en whirlpool in een intieme 'Spa en Wellness' ruimte. Deze ligt achter het pand, grenzend aan het dakterras dat voor iedere gast toegankelijk is. Privé gebruik is mogelijk.

Een uitgebreid en luxe ontbijtbuffet inclusief à-la-carte-menu wordt geserveerd in de barokke 'Huyskaemer' op de eerste etage. Uitslapen is geen probleem. Gasten kunnen tot 12.00 uur op de kamer blijven. De ontbijtzaal is ook geschikt voor kleinschalige vergaderingen of intieme diners.

'Boutique Hotels van Leyden' bieden tal van arrangementen aan. Naast lunches, diners en high tea’s is er ook een eigen sloep waarmee gasten, inclusief een mandje met lekkernijen, Leiden kunnen verkennen. De themadiners zoals het 'Moorddiner' zijn mooie manieren om zakelijke of privé-evenementen een andere invulling te geven. Tijdens het programma 'Dutch City Trips' worden er in een dag 3 oer-Hollandse steden bezocht: Gouda, Delft en Kinderdijk.

Huys van Leyden beschikt over een eigen parkeergarage. Betaald parkeren is mogelijk voor de deur.

Het andere hotel, De Barones van Leyden, ligt op 400 meter afstand van Huys van Leyden en biedt dezelfde charme en persoonlijke aandacht. De Barones van Leyden huist in een grachtenpand uit 1644 aan de Oude Herengracht en kijkt uit over de sleepboothaven. Het hotel heeft vijf prachtige suites.