Polderpad 8 2322 LB LEIDEN
tel 071 750 1796

Midden in Polderpark Cronesteyn ligt theehuis De tuin van de smid. Het theehuis beschikt over meerdere ruimtes die kunnen worden gehuurd voor vergaderingen, trainingen of feesten.

De groene zaal en De kas zijn allebei circa 100 m2. In theater-opstelling is er plaats voor 80 bezoekers per zaal, bij een receptie voor 120 personen. De zalen kunnen ook aan elkaar gekoppeld worden. De ruimtes beschikken over een beamer, flip-over en wifi en hebben een eigen terras. In De groene zaal staat onder andere een tafel van zes meter massief hout, met plaats voor 22 personen. Er zijn verschillende opstellingen mogelijk: in een U-vorm, theateropstelling, of losse tafels. Vanuit beide zalen is er uitzicht over de polder en op het eigen terrein. Na sluitingstijd van het theehuis kan het hele gebouw met omliggend terrein worden gehuurd.

Als onderbreking van het werk zijn er allerlei activiteiten mogelijk. Natuurlijk is er een smeedworkshop in het aanbod (ter ondersteuning van het smeden van nieuwe plannen!). Ook zijn er excursies verschillende in hele aanbod zoals de slootjessafari, een boot-camp of een wijnproeverij.

De tuin van de smid heeft een uitstekende keuken. Voor iedere bijeenkomst is er passende catering: van vergaderlunch met borrel tot feestelijk buffet of barbecue op het terras. Er wordt gewerkt met fairtrade, dieetvriendelijke en biologische producten, waar mogelijk betrokken van kleine bedrijven uit de omgeving.

Te voet ben je vanaf Station of bushalte Lammenschans in ongeveer een kwartier bij De tuin van de smid. Kom je met de auto, dan is er nabij en rondom het park volop parkeergelegenheid. In het Rijn-Schiekanaal, ter hoogte van De tuin van de smid, kan aangemeerd worden met een boot.