Cateraars

Cateraars in Leiden en omgeving zijn gewend om flexibel te werken in uitdagende omgevingen: locaties in de open lucht, locaties zonder keuken, te land of te water of in een grote kerk. Of het nu gaat om een groot diner, een vergadermaaltijd, hapjes bij een evenement of een buffet bij een congres of receptie, zij bedenken bijzondere thema’s voor verschillende doelgroepen, kennen hun mogelijkheden en verzorgen dikwijls niet alleen het eten en drinken, maar ook de aankleding en de bediening. 

 

 

Hotels

Leiden biedt de bezoeker een ruime en gevarieerde keuze aan hotels in diverse prijscategorieën, van 1 tot 4 sterren. Van klein charmant boutique hotel tot grote (inter)nationale hotelketens met luxe vergaderfaciliteiten. Veel accommodaties bevinden zich binnen de oude stadsring en zijn op loopafstand van het Centraal Station. Iets verder gelegen hotels beschikken dikwijls over een uitstekende shuttledienst. Sommige hotels zijn gevestigd in historische panden, andere zijn modern en bieden soms spectaculaire uitzichten over de stad of tot aan het Noordzeestrand. Alle hotels hebben (kosteloos) wifi.

Leiden Convention Bureau brengt u graag in contact met het Voorfinancierings- & Garantiefonds (VGF)

Wie een congres wil organiseren, moet vooraf afwegingen maken. Want, nog voordat de inschrijfgelden zijn ontvangen, worden er kosten gemaakt. Bijvoorbeeld om een stichting op te richten, een aanbetaling te doen voor de accommodatie of voor het maken van brochures of een website. Daarnaast is het de vraag of dat het aantal deelnemers de verwachting waarmaakt.

Het Voorfinancierings- & Garantiefonds (VGF) is er om de financiële zorgen voor congresorganisatoren weg te nemen.

 Waarom VFG? Zij bieden u:

  •  Een kosten- en renteloze lening tot 90.000 euro om opstartkosten te voldoen.
  • Een garantiestelling tot 90.000 euro om een eventueel verlies door tegenvallende deelnemersaantallen af te dekken.
  • De mogelijkheid om bovenstaande regelingen afzonderlijk of gecombineerd in te zetten. 

Congressen

Leiden heeft bijzondere locaties voor congressen en zakelijke evenementen in alle soorten en maten: van luxe vergaderruimtes bij hotels, tot prachtige zalen in Leidse musea, twee grote gotische kerken, de oudste Schouwburg van Nederland, een prachtige Stadsgehoorzaal, een reusachtig menselijk lichaam of een Leids universiteitsgebouw. In Leiden is het mogelijk om te congresseren tot ongeveer 2.500 deelnemers. Er is geen stad in Nederland waar –dankzij 13 musea- cultuur zo makkelijk verweven kan worden met een wetenschappelijk congresprogramma of algemene bijeenkomst. De meeste locaties bevinden zich op loopafstand van het Centraal Station, of liggen dichtbij de A44.