Stad van Cultuur en Wetenschap

Leiden is de derde museumstad van Nederland, met 13 musea waaronder 4 Rijksmusea. Het verblijf van de Pilgrim Fathers in Leiden, Japanse kunst en cultuur, Stadsmolens, de jonge Rembrandt en andere beroemde Leidse kunstenaars, de geschiedenis van de Natuurwetenschappen en de Geneeskunde, een wandeling door het menselijk lichaam en binnenkort het skelet van een 12 meter lange Tyrannosaurus rex; dat en nog veel meer kunt u bezichtigen in de Leidse musea. Ruim honderd muurgedichten met poëzie uit de hele wereld die verspreid door de stad zijn aangebracht op blinde gevels prikkelen de geest. Twee concertzalen en drie kerken in de binnenstad bieden een gevarieerd programma met klassieke muziek en op drie locaties kunt u popconcerten bezoeken. Een onvergetelijk bezoek brengt u met uw groep aan het oudste theater van Nederland.

02072010museumnachtleiden_333.jpg

 Speciale avondopenstelling

Bezorg uw groep een bijzondere ervaring met een privé-bezoek na sluitingstijd aan een van de Leidse musea, onder leiding van een enthousiaste gids. In de grotere musea kan dit gecombineerd worden met een diner tussen de kunstvoorwerpen.

rembrandt_zelfportret_1630.jpg

De jonge Rembrandt                                           

Rembrandt werd op 15 juli 1606 geboren in Leiden en woonde er tot hij op zijn 26e naar Amsterdam verhuisde.

Hier ging hij naar de Latijnse school , volgde hij zijn opleiding tot kunstschilder en maakte hij zijn eerste bekende werken. Uit de Leidse periode stammen voornamelijk etsen en kleine schilderijen, waarmee Rembrandt de basis legde voor zijn Bijbelse en historische voorstellingen die hij in zijn latere grotere schilderijen zou uitwerken. Het vroegst bekende werk van Rembrandt, de Brillenverkoper,  is in museum de Lakenhal te bezichtigen. Met een professionele stadsgids wandelt u langs alle alle bekende plekken waar de voetstappen van deze belangrijkste Hollandse Meester liggen.

Theater

Bezoek met uw gezelschap een voorstelling in het oudste theater van Nederland. Een gezellige ontspannen avond tussen het traditionele rode pluche, de kroonluchters en de gouden ornamenten. Er zijn speciale arrangementen voor groepen, waarbij voor u in de pauze hapjes en drankjes klaar staan.

Lees meer over musea en cultuur op visitleiden.nl