dsc5386.jpg

Leiden heeft de hoogste museumdichtheid van Nederland. Geen andere stad in Nederland heeft zoveel fantastische musea op loopafstand van elkaar!

Rijk cultureel aanbod

Leiden is een levendige stad met een rijk cultureel aanbod en de vierde cultuurstad van Nederland.

Musea

Geen andere stad in Nederland heeft zoveel fantastische musea op loopafstand van elkaar. Meesterwerken van Rembrandt en Lievens, dinosaurusskeletten, Wajangpoppen uit Indonesië, de medische geschiedenis van aderlating tot borstprothese, een Egyptische tempel, schatten uit Japan en alles over het Leidens Ontzet: allemaal te ontdekken in de Leidse musea. Alle collecties en tentoonstellingen zijn een bezoek meer dan waard. U bent van harte welkom in de schatkamers van Leiden en omgeving.

Monumenten

Leiden telt ruim 3000 monumenten en een groot aantal daarvan is toegankelijk. De kerken, poorten, ophaalbruggen en prachtige bouwwerken met schilderachtige gevels maken Leiden tot een echte Hollandse stad. Eigenlijk is de hele binnenstad één groot monument.

burcht_mgl6903_0002mv_bewerkt.jpg

exterieur.jpg

De legendarische Franse actrice Sarah Bernhardt trad aan het begin van de twintigste eeuw op in de Leidse Schouwburg in een van haar beroemdste rollen: La Dame aux Camélias. Stichting Open Monumentendagen Leiden, 2013

Theater

Ook op het gebied van muziek, dans en theater heeft u in Leiden voldoende keus. De Leidse Schouwburg is de oudste schouwburg van Nederland en uniek in zijn atmosfeer. Het biedt een afwisselend programma van toneel, dans, musical, cabaret tot theaterconcerten. 

De Stadsgehoorzaal, een van de mooiste concertzalen van Nederland, wordt geprezen om zijn prachtige akoestiek. U kunt hier terecht voor uiteenlopende voorstellingen en concerten.