Testimonials over Leiden als congresdestinatie

Voor het maken van een beslissing is niets zo belangrijk als de ervaringen van anderen. Dat geldt niet in de laatste plaats voor de keuze voor de juiste bestemming voor uw congres, symposium of evenement. Leiden Convention Bureau heeft door de jaren heen met verschillende organisaties samengewerkt om een congres te organiseren in Leiden. Op deze pagina delen zij hun ervaring.

gaia_spacecraft_275.jpg

Gaia Data Processing and Analysis Consortium (DPAC)
De congresvoorzitter werkt bij het Onderzoekinstituut Sterrenwacht Leiden, maar de belangrijkste motivatie voor deze keuze was dat de stad eenvoudig bereikt kan worden vanuit vrijwel heel Europa. Leiden Convention Bureau bood geweldige ondersteuning bij het vinden van een locatie. Holiday Inn werd enorm gewaardeerd door zowel de organisatoren als de deelnemers. De in house conference setting is ideaal voor dit type congres, waar ad-hoc ontmoetingen tussen deelnemers van groot belang is. De stad Leiden bood meer dan voldoende mogelijkheden voor de vrije-tijdsmomenten gedurende de conferentie en de nabijheid van de “grote steden” in de Randstad maakte de keuze voor sightseeing, museumbezoek, etc. alleen nog maar ruimer.

Dr. A.G.A. (Anthony) Brown
Wiskunde en Natuurwetenschappen
Sterrewacht Leiden, Universiteit Leiden
Congres Ambassadeur

fluxcongres_eveline_crone_in_de_burgerzaal_van_stadhuis_leiden_16092015_111_klein.jpg

Congresseren in Leiden: de ‘sleutel’ tot een succesvol congres
Ons Flux-congres 2015 was een groot succes van begin tot eind. De burgemeester sprong op zaterdagochtend ‘even in de boot’ om het internationale congres comité tijdens de site-inspection welkom te heten, en vertelde mooie verhalen over zijn stad. Leiden Convention Bureau regelde doeltreffend en met een glimlach alles om het congres tot een succes te maken. De deelnemers verheugden zich op de mooie congreslocatie, de prachtige stad en de korte aanreistijd. De burgemeester was goed voorbereid op de groep van specialisten die hij aantrof en hield een wervelende en geestige speech tijdens de welkomstreceptie. Zodanig dat de deelnemers vroegen of ze deze burgemeester niet altijd mee konden nemen naar het jaarlijkse congres. En… niet dat het om kwantiteit gaat, maar Leiden blijkt een grote aantrekkingskracht te hebben op deelnemers. Het Flux congres had 50% meer deelnemers dan de voorgaande congressen.

Prof.dr. E.A.M. (Eveline) Crone
Ontwikkelings- en Onderwijspsychologie
Faculteit Psychologie, Universiteit Leiden
Congres Ambassadeur

19th International Conference on Science and Technology Indicators (STI)
Al vijfentwintig jaar organiseert ons instituut (Centrum voor Wetenschaps- en Technologiestudies) om de vier jaar in Leiden een congres over het analyseren en in kaart brengen van wetenschappelijke ontwikkelingen. Dat brengt zo’n 300 onderzoekers uit alle landen van de wereld naar Leiden. We merken dat de deelnemers graag naar Leiden komen: een internationaal gerenommeerde universiteit, een prachtige historische binnenstad vol cultureel erfgoed, musea van wereldklasse, een ruime keuze uit leuke cafés en restaurants, uitstekende verbindingen met de rest van de wereld. En, van cruciaal belang: de laatste jaren heeft Leiden een spectaculaire vooruitgang geboekt in hotel- en congrescapaciteit. Leiden presenteert zich steeds sterker als een internationale congresstad waar het voor congresdeelnemers en hun partners zeer goed toeven is.   

Prof.dr. A.F.J. (Ton) van Raan
Kwantitatief wetenschapsonderzoek
Faculteit Sociale Wetenschappen, Universiteit Leiden
Congres Ambassadeur