444 jaar Universiteit Leiden: dat vieren we samen!

De Universiteit Leiden bestaat dit jaar 444 jaar! De universiteit gaat deze bijzondere leeftijd in 2019 op een bijzondere manier vieren: samen met de inwoners van Leiden en Den Haag. Vier jij het mee?
In het stadhuis, in het klaslokaal, in het café, op festivals. Met een prijsvraag, een fietstocht of een podcast. Op verrassende plekken, onverwachte momenten en nieuwe manieren kunnen inwoners en bezoekers van Leiden en Den Haag in 2019 de Leidse universiteit tijdens de 444-viering (beter) leren kennen. Elke maand zijn er meerdere activiteiten, in Leiden en/of Den Haag.

‘We komen naar je toe’
Carel Stolker, rector magnificus: “De deuren van de universiteit staan al vaak open, maar we weten dat meestal dezelfde mensen dan binnen lopen. Want niet iedereen kent ons, weet wat we doen, of weet ons te vinden. Daarom draaien we het bij deze 444-viering om: we komen naar je toe. In je klas, in je wijk, in je straat. De hele viering is gericht op verbinden – met de inwoners en bezoekers van Leiden en Den Haag. Want de universiteit is er voor de samenleving.‘

Vier het mee!
In Leiden en Den Haag worden het hele jaar 444-activiteiten georganiseerd. Zo kun je ideeën voor buurtactiviteiten indienen voor Wijkuniversiteit, onderzoeken we maatschappelijke vraagstukken uit de stad, kun je de natuur ontdekken tijdens de Naar Buiten!-dagen, en voor de sportievelingen is er een fietsroute uitgezet tussen Leiden en Den Haag.

Benieuwd naar alle activiteiten? Neem een kijkje op de website!

Cadeau aan de stad
De Universiteit Leiden was in 1575 een cadeau voor de stad Leiden, van Willem van Oranje, zo wil de legende, omdat de stad zich zo dapper had verzet tegen de Spanjaarden. 444 jaar later is het tijd voor weer een cadeau aan de stad: een feestje. En niet alleen voor Leiden, maar ook voor Den Haag. Want de Universiteit Leiden is gevestigd in twee steden.

Samenwerken in twee steden
Motto van de viering is de band tussen de Universiteit Leiden en de steden Leiden en Den Haag. Tussen alle inwoners en organisaties in die twee steden en alle medewerkers, studenten en alumni van de universiteit. Want als we kennis delen, wordt het meer. En als we elkaar beter leren kennen, kunnen we vaker en beter samenwerken.

Wil je meer weten over de 444-viering? Neem een kijkje op de website.