De tuin van de smid

Polderpad 8 2322 LB LEIDEN
tel 071 750 1796

De tuin van de smid is een theehuis midden in Polderpark Cronesteyn. Dit park ligt in de Kleine Cronesteynse polder, ook wel Knotterpolder genoemd. De 90 ha. grote polder ligt tussen de A4, de spoorlijn naar Alphen aan de Rijn, het Rijn-Schiekanaal en de N206.

In De tuin van de smid wordt gewerkt met fairtrade, dieetvriendelijke en biologische producten, waar mogelijk betrokken van kleine bedrijven uit de omgeving. Het Theehuis is dagelijks geopend van 10 uur tot 17 uur. De tuin van de smid beschikt over 4 te verhuren ruimtes, het Theehuis zelf, de Groene Zaal, de Kas en de Hooiberg. Er is plek voor vergaderingen, diners, trouwerijen en feesten en zalen zijn ook zeer geschikt als trainings- of cursuslocatie.

De Groene zaal en de Kas, ieder ca 100 m2, kunnen dienst doen als vergader-, cursus- of feestruimte. In theater-opstelling is er plaats voor 80 bezoekers per zaal, bij een receptie voor 120 personen. Omdat deze twee zalen aan elkaar grenzen met openslaande deuren ertussen, is het ook mogelijk de zalen als geheel in te zetten. Voorgaande aantallen kunnen dan dus verdubbeld worden. De zalen beschikken over een beamer, flipover, wifi en een eigen terras. in de Groene zaal staat een tafel van zes meter massief hout, met plaats voor 22 personen. Vanuit beide zalen hebben de bezoekers uitzicht over de polder en loslopende kippen op het terrein.

De Hooiberg is minder luxe en kleiner (8 personen), maar ademt wel een landelijke sfeer en is zeer geschikt voor kleine workshops of opdrachten van subgroepjes van een grotere bijeenkomst. In de zomer is het lekker koel, in de winter staat er een kacheltje. Het Theehuis zelf is alleen buiten openingstijden te huur. Tussen 18.00 (in mei t/m september 19.00) en 01.00 uur kan het hele pand (met Theehuis) gehuurd worden, inclusief het terras of het omliggende terrein.

Als actieve onderbreking biedt De tuin van de smid de mogelijkheid om een smeedworkshop te volgen. Hier leert men de basisbeginselen van het smeden aan het vuur. Het park leent zich bovendien voor een mooie wandeling.

De tuin van de smid heeft een uitstekende keuken. Voor iedere bijeenkomst is er passende catering: van vergaderlunch met borrel tot feestelijk buffet of barbecue op het terras.

Te voet is De tuin van de smid in ongeveer 15 minuten bereikbaar vanaf Leiden Station Lammenschans en de bushaltes Lammenschans. De A4 is nabij en rondom het park is volop parkeergelegenheid. In het Rijn-Schiekanaal, ter hoogte van De tuin van de smid, kan aangemeerd worden met een boot.

Eigenschappen

Tv & internet

  • Beamer

Voorzieningen

  • Flip-over