Hangaar2

Wassenaarseweg 75 2223 LA KATWIJK ZH
tel 071 401 4511

Tussen de duinen van Katwijk en de stadsgrens van Leiden bevinden zich op het voormalig Marine vliegkamp Valkenburg, in de jaren ’40 gebouwd en tot 2007 gebruikt als vliegbasis voor de Koninklijke Nederlandse Marine en als vliegveld voor het Koninklijk Huis, twee grote vliegtuighangaars die omgebouwd zijn tot evenementenlocatie.

In de TheaterHangaar vindt de langstlopende voorstelling uit de Nederlandse theatergeschiedenis plaats, Soldaat van Oranje - De Musical, met de meeste bezoekers ooit. De voorstelling vindt plaats in een 360 graden draaiende theaterzaal, een uniek concept in Nederland. Deze zaal is ook te huur en is zeer geschikt voor bijzondere evenementen omdat de deelnemers van set naar set kunnen draaien. Er zijn 1100 comfortabele theaterstoelen en de technische en visuele mogelijkheden zijn vrijwel oneindig.

De TheaterHangaar heeft een ruime en eigentijds ingerichte foyer, het restaurant Noordeinde en een bordes met een groot panoramaterras met uitzicht op het vliegveld. Daarnaast beschikt het theater ook over een groot terras op de landingsbaan.

Naast de TheaterHangaar bevindt zich Hangaar2. Dit is een industriële, stoere en eigentijdse locatie met 2.450 m2 ruimte zonder pilaren of andere obstakels. Deze ruimte heeft een capaciteit van 2500 personen. De hangaar  beschikt over een dertiental subzalen variërend in grootte van 30 tot 120 m2. Ook het buitenterrein met de platformen kan betrokken worden bij evenementen.

Door de TheaterHangaar en Hangaar2 met elkaar te verbinden ontstaat een evenementenlocatie die inzetbaar is voor een grote verscheidenheid aan activiteiten: van bedrijfsfeesten tot (product) presentaties, van filmopnamen en fotoshoots, recepties en diners tot congressen en symposia.

De locatie bevindt zich op 10 minuten rijden vanaf de A44, afslag Valkenburg Katwijk (N206). Parkeergelegenheid is er in ruime mate aanwezig. Rondom Hangaar2 zijn er 240 gratis parkeerplaatsen die uit te breiden zijn tot ca. 1000 plaatsen door gebruik te maken van de platformen. De locatie is bereikbaar met het openbaar vervoer, maar wanneer er touringcars ingezet worden zijn de beide hangaars binnen 15 minuten bereikbaar vanaf Leiden Centraal Station.