2021 - Brave New World

- , 21:00
Locatie: Naturalis Museum & Online

 

Brave New World is een jaarlijkse conferentie voor mensen die meer willen weten over de toekomst en hoe dit hun bedrijf, beleid en leven zal beïnvloeden. Deze conferentie is voor mensen die verder willen gaan dan hun eigen interessegebied en die willen netwerken met anderen met een innovatieve mindset. We willen bespreken welke ethische en maatschappelijke impact nieuwe technologieën kunnen hebben op het menselijk leven, voordat de innovaties in de samenleving worden geïntroduceerd.

Na de succesvolle eerste vijf edities kijken we uit naar weer twee inspirerende dagen vol vragen en een diverse line-up van excellente internationale sprekers. Dit jaar zijn onze twee thema's Artificial Earth en Trust in Reality.

In Trust in Reality willen we bespreken hoe de mensheid naar de werkelijkheid in het algemeen kijkt. Wat is het wetenschappelijke concept 'real' en hoe verwerken we de werkelijkheid? Welke impact zullen veranderde realiteit en valse informatie zoals deep fakes hebben op onze samenleving? Kunnen vervalsingen 'echt' worden en waarom maken we vervalsingen in de kunst en in het leven? 

Artificial Earth beschrijft de voetafdruk die de mensheid op aarde achterlaat. Door nieuwe technologie te gebruiken, veranderen en passen we onze omgeving aan onze behoeften aan, waarbij we niet de "normale" evolutionaire regels volgen. Wat is de impact van deze veranderingen op de planeet en hoeveel impact hebben we? Is de aarde voor ons om te verbeteren?

Georganiseerd door: Brave New World

Voor meer informatie: bravenewworld.nl

Afbeelding bij agenda item 2021 - Brave New World van  8 november 2021