European Astronomical Society Annual Meeting 2020 - online

-
Online

UPDATE: Deze meeting zal online plaatsvinden in verband met COVID-19

Leiden mag zich van 29 juni tot en met 3 juli 2020 gaststad noemen van de European Week of Astronomy en Space Science. Dit congres, waar gemiddeld 1200 deelnemers op af komen, vindt plaats in het Event & Convention Center van het Holiday Inn.

Over het congres
De Europese week van de sterrenkunde en ruimtetheorie (EAS, voorheen EWASS) is de jaarlijkse bijeenkomst van de European Astronomical Society (EAS). Ruim 25 jaar is dit congres de grootste conferentie voor Europese astronomie. Dit congres bestaat uit verschillende plenaire sessies, uitreikingen van diverse prestigieuze prijzen en een aantal break-out sessies. Verwacht wordt dat het congres 1200 wetenschappers uit heel Europa en zelfs daarbuiten zal verwelkomen.

Het jaarlijkse congres, werd voor het eerst georganiseerd in 1997 in  Tessaloniki in Griekenland. Eind juni 2019 vindt het congres plaats in Frankrijk, in de stad Lyon. De 24ste editie van het congres in Leiden wordt de eerste keer dat de organisatie Nederland aandoet en zal plaatsvinden in het ECC Leiden. De logistieke organisatie van EAS 2020 ligt in handen van Kuoni, de vaste Professional Congress Organiser. Leiden Convention Bureau heeft de site inspectie in de stad verzorgd en het voorstel ondersteund richting EAS. Gastheer is de Sterrewacht Leiden, het sterrenkundig instituut van de Faculteit der Wiskunde en Natuurwetenschappen van de Universiteit Leiden.

Sterrewacht Leiden
De Sterrewacht is opgericht in 1633 en is daarmee het oudste nog operationele universitaire observatorium ter wereld, met een zeer rijke traditie. Het onderzoekinstituut Sterrewacht Leiden voert onderzoek uit van wereldklasse op de volgende gebieden: de grote structuren in het heelal, de oorsprong en de evolutie van sterrenstelsels, de ontdekking en het karakteriseren van exoplaneten, en de vorming van sterren en planeetstelsels.

Meer informatie

Afbeelding bij agenda item European Astronomical Society Annual Meeting 2020 - online van 29 juni 2020