International Conference Ocular Oncology 2021

-
Stadsgehoorzaal

Het internationale congres van de International Society of Ocular Oncology (ISOO) zal in 2021 naar Leiden komen. Het congres zal zo’n 350 internationale wetenschappers in Leiden samenbrengen om hun onderzoekservaringen uit te wisselen.

De International Society of Ocular Oncology richt zich op het verbeteren en promoten van oculaire oncologie. Dit doet ISOO onder andere door onderzoek te stimuleren en internationale wetenschappelijke congressen te organiseren. Prof. Martine Jager zal de komende twee jaar de president zijn van de wetenschappelijke vereniging.

 Leiden is al decennialang het belangrijkste centrum voor de diagnostiek en behandeling van oogmelanoom (oogkanker) in Nederland. Het LUMC loopt voorop als het gaat om wetenschappelijk onderzoek naar oogmelanomen. Er wordt onderzoek gedaan naar betere onderzoeksmethoden en behandelingen. Leiden staat bekend om de sterke band tussen de kliniek en het laboratorium, zeker op het gebied van de immunologie. Dit ‘translationele’ onderzoek geeft ons nieuwe kennis over ziekten en patiënten en leidt tot nieuwe behandelingen, ook als het gaat om oogmelanomen. Zo heeft de afdeling Oogheelkunde van het LUMC laten zien dat oogmelanomen en huidmelanomen op immunologisch gebied volstrekt anders zijn. Een belangrijk inzicht, waarop nu in Europees verband voortgebouwd wordt.

Afbeelding bij agenda item International Conference Ocular Oncology 2021 van 18 juni 2021