The 28th Annual International Cannabinoid Research Society Symposium on the Cannabinoids

-
Stadsgehoorzaal Leiden

The International Cannabinoid Research Society (ICRS)’ kiest Leiden als congreslocatie voor haar 28e symposium dat gehouden wordt van 30 juni tot en met 4 juli 2018.

De ICRS is een non-politieke, non-religieuze organisatie die zich toelegt op wetenschappelijk onderzoek op alle gebieden van de cannabinoïden, variërend van biochemische, chemische en fysiologische studies van het endogene cannabinoïde systeem naar studies over het misbruikpotentieel van recreatieve Cannabis.

Naast het functioneren als een bron voor onpartijdige informatie over cannabis en cannabinoïden, is het hoofddoel van de ICRS om onderzoekers te voorzien van een open forum om andere onderzoekers te ontmoeten en hun bevindingen te bespreken.

De wetenschappelijke vereniging richt zich vooral op het begrijpen van de werking van cannabinoïden en lichaamseigen marijuana. Het endocannabinoïde systeem is aantoonbaar in de hersenen betrokken bij - de door de natuur bepaalde processen in het lichaam - waaronder pijn, een hongerig gevoel, bloeddruk en beweging. Er zijn steeds sterkere aanwijzingen dat het endocannabinoïde systeem ook een belangrijke rol speelt bij de aansturing van bepaalde hersenfuncties, zoals het geheugen, aandacht en impulsiviteit.

 In Leiden vindt belangrijk multidisciplinair onderzoek plaats naar de rol van lichaamseigen marijuana bij de faculteit der Wiskunde en Natuurwetenschappen. Mario van der Stelt, chemicus bij de Universiteit Leiden, ontving in 2013 van NWO een ECHO-STIP projectsubsidie voor excellente onderzoekers voor zijn onderzoek op dit gebied. Samen met zijn collega’s Jocelijn Meijerink en Renger Witkamp van Wageningen University heeft hij zich ingespannen om het symposium naar Leiden te halen.

Afbeelding bij agenda item The 28th Annual International Cannabinoid Research Society Symposium on the Cannabinoids van 30 juni 2018