Andrea Evers zet deel Stevinpremie in voor publieksdag over placebo-effecten

16 juli 2019

Andrea Evers en haar team ontvingen de Stevin Premie voor hun onderzoek naar placebo- en nocebo-effecten in de geneeskunde. Andrea wil met de Stevinpremie het grote publiek bij de wetenschap betrekken en voegde direct de daad bij het woord.

Andrea Evers en haar team ontvingen de Stevin Premie voor hun onderzoek naar placebo- en nocebo-effecten in de geneeskunde. Andrea wil met de Stevinpremie het grote publiek bij de wetenschap betrekken en voegde direct de daad bij het woord.  

Op zaterdag 6 juli, voorafgaand aan het door haar georganiseerde tweede internationale wetenschappelijke congres over placebostudies, organiseerde zij een publieksdag in Museum Boerhaaveover placebo-effecten. Evers: „Ik wil burgers uitnodigen om hun eigen verhalen over hun ervaringen met het placebo-effect te vertellen. Dat idee van storytelling, is in samenwerking met een kunstenaar ontstaan. Ik denk dat kunst ook op het wetenschappelijke congres kan inspireren tot nieuwe manieren van werken. Daar wil ik mee experimenteren. Ik denk dat we grenzen kunnen verleggen en dat het leidt tot nieuwe inzichten.” 

Deel dit nieuwsbericht