Biggest ever annual meeting of the European Astronomical Society (EAS) kicks off June 28th – Public talk by Lord Martin Rees, UK’s Astronomer Royal

28 juni 2021

Dit jaar start de jaarlijkse meeting van de European Astronomical Society (EAS) op maandag 28 juni met de grootste meeting ooit. Lord Martin Rees, Astronomer Royal van het Verenigd Koninkrijk, zal een lezing geven.

21 juni 2021 

De jaarlijkse meeting van de European Astronomcial Society (EAS) vindt dit jaar voor de tweede keer op rij online plaats. De meeting wordt vanuit de Universiteit Leiden/ Observatorium Leiden in Nederland georganiseerd.  Meer dan 2250 deelnemers hebben zich voor deze editie ingeschreven, het hoogste aantal in de historie van de EAS. 

Vanwege de pandemie heeft het EAS besloten van #EASleiden2021 dit jaar wederom een digitale meeting te maken. De conferentie is de jaarlijkse professionele astronomie en ruimtewetenschappen meeting van de European Astronomical Society (EAS). Vooraanstaande onderzoekers zullen hun laatste onderzoeksresultaten delen.  

Op dag 1, zal de Britse Astronomer Royal Lord Martin Rees (University of Cambridge, Engeland) de FritZwicky Prize ontvangen. Hij zal een lezing geven, genaamd The world in 2050 and beyond Op 1 juli om 19:30 (CEST). Deze lezing zal te zien zijn via een livestream op het officiële YouTubekanaal van EAS: https://www.youtube.com/channel/UCfpcwTCxro98CtfdE9nX4ew. Deze lezing is gericht op het grote publiek en zal voor iedereen toegankelijk zijn.  

 

 

#EASLeiden2021 bestaat uit 16 symposia, 33 speciale sessies en 5 lunchsessies. Meer dan 1.000 lezingen zijn geaccepteerd, net als 1350 e-posters. Daarnaast zijn er nog 8 plenaire lezingen, 3 community reports en 9 prijsuitreikingen en ceremonies.  

 Deze meeting zal een breed aantal onderwerpen verslaan: Van astrochemieexoplaneten, stellaire astrofysica en zwaartekrachtsgolven tot data science, diversiteit & welzijn en ontwikkeling & outreach 

Het volledige schema van het wetenschappelijke programma is te vinden op de officiële website: https://eas.unige.ch/EAS2021/program.jsp.  

Deel dit nieuwsbericht