By ease zet vol in op digitale congressen 

11 februari 2021

By ease, de professional conference organiser van het Leids Congres Bureau, biedt een state-of-the-art platform voor onlinecongressen. Het bureau heeft het afgelopen jaar geïnvesteerd in de nieuwste technologie. “We mogen ons inmiddels specialist noemen op het gebied van onlinecongressen” verklaart Marit Wormgoor, manager van By ease. 

Door onze partner Byease

Aanvankelijk was het bureau vanaf maart 2020 druk met het verplaatsen van de geplande congressen. “Iedereen dacht toen nog dat we in mei weer aan de slag konden,” aldus Wormgoor, “maar we werden al snel door de werkelijkheid ingehaald”. Congressen die het bureau aanvankelijk een paar maanden had uitgesteld, schoven toen een jaar vooruit. Uiteindelijk bleek dat vanwege de maatregelen ook niet haalbaar.  

De opdrachtgevers stonden in eerste instantie wat huiverig tegenover digitale alternatieven. Naast kennisoverdracht is de ontmoeting immers een belangrijk aspect van congressen. Toen bleek dat de pandemie voorlopig nog niet onder controle was en naarmate men vertrouwder raakte met programma’s als Zoom en Teams, steeg de vraag naar een goed online congresplatform met meer mogelijkheden dan de eerdergenoemde programma’s. Het bureau heeft daarom geïnvesteerd in de aanschaf van een compleet online-platform en trainingen voor haar medewerkers.  

Byease verwacht dat na het coronatijdperk digitale congressen blijven bestaan naast de fysieke bijeenkomsten. De ervaring leert inmiddels dat digitale congressen meer deelnemers trekken dan fysieke bijeenkomsten. Het is voor veel deelnemers vaak makkelijker om online aan te schuiven; men hoeft niet dagen van huis te zijn en het is goed te combineren met reguliere werkzaamheden. Men heeft geen reis- en verblijfkosten en bovendien heeft het een positieve impact op het milieu. 

Voor meer informatie: 

Byease | Leids Congres Bureau 
info@byease.nl 
071 2020 303 

Deel dit nieuwsbericht