Congres ICRS, meeste deelnemers ooit!

16 juli 2019

In 2018 vond in de Leidse Stadsgehoorzaal het 28ste congres van de International Cannabinoid Research Society (ICRS) plaats. In plaats van de verwachte 300 deelnemers trok het congres 530 deelnemers uit alle uithoeken van de wereld. Het onverwacht hoge deelnemers aantal is grotendeels te danken aan het excellente wetenschappelijk programma. Ook de bereikbaarheid en charme van Leiden congresstad en de locatie speelden een rol van betekenis.

In 2018 vond in de Leidse Stadsgehoorzaal het 28ste congres van de International Cannabinoid Research Society (ICRS) plaats. In plaats van de verwachte 300 deelnemers trok het congres maar liefst 530 deelnemers uit alle hoeken van de wereld. Het onverwacht hoge deelnemersaantal is grotendeels te danken aan het excellente wetenschappelijk programma. Daarnaast was bereikbaarheid, de charme van Leiden als congresstad en de locatie bepalend in het binnenhalen van ICRS.

De organisator, Professor Mario van der Stelt schrijft hierover:   

"The 28th international meeting of the ICRS was organized in the Stadsgehoorzaal in Leiden from June 30th till July 4th2018. The conference attracted more than 530 participants from 34 different countries. The historical city center, the beautiful venue and its ideal location with easy accessibility from Schiphol, international airport, was the key to hosting the largest ICRS-meeting in its history. Apart from the excellent science, many participants enjoyed the canal tour and the marvelous gala-dinner in the Pieterskerk.” 

Ook geeft Professor van der Stelt aan dat het organiseren van een symposium bijdraagt bij aan de zichtbaarheid binnen het vakgebied. Hij zegt het als een eer te beschouwen als (inter)nationale collega's je het vertrouwen geven om een symposium te organiseren. 

Deel dit nieuwsbericht