Congressen voor Leiden - Ambassadeur Eveline Crone heeft de primeur!

Congressen voor Leiden - Ambassadeur Eveline Crone heeft de primeur!

2 april 2015

Congresambassadeur Eveline Crone (Institute of Psychology, unit Developmental and Educational Psychology) brengt het FLUX congres 2015 naar Leiden. Daarmee brengt Eveline het eerste congres binnen het verband van het ambassadeurs netwerk, naar Leiden. Het FLUX congres – The International Congress for Integrative Developmental Cognitive Neuroscience – zal 3 dagen duren en brengt 200 internationale wetenschappers naar Leiden.

Ook definitief geworven voor Leiden is GAIA conference 2015 van ambassadeur Anthony Brown. Het betreft een 5-daags congres inzake verzamelde data van de GAIA satelliet. Het is het eerste congres dat over dit onderwerp georganiseerd gaat worden sinds de satelliet twee  jaar geleden werd gelanceerd.

Ambassadeur Stefan Huijbregts (Faculteit der Sociale Wetenschappen, Instituut Pedagogische Wetenschappen, Orthopedagogiek)  verwierf voor Leiden het 20ste internationale congres van de Society for the Study of Behavioural Phenotypes in 2017.  

Ambassadeur Eline Slagboom (LUMC, Moleculaire epidemiologie en trekker van het profileringsgebied ‘Ageing’) verwierf voor Leiden het congres ‘Ideal-Ageing’ wat van 12 tot 14 oktober 2015 plaatsvindt in de Stadsgehoorzaal.

Lisa Cheng (Faculteit der Geesteswetenschappen, Leiden Univ Centre for Linguistics, LUCL Taalwetenschap) heeft voor mei 2015 een 2-daags congres naar Leiden gehaald voor 50 deelnemers. Wij hopen dat Lisa Cheng onze uitnodiging om congresambassadeur te worden aan zal nemen.

Congresambassadeur Niels Schiller, collega van Lisa Cheng, (Faculteit der Geesteswetenschappen, Leiden Univ Centre for Linguistics, LUCL Taalwetenschap) zet zich in voor de werving van het 4-daagse internationale congres van de Societas Linguistica Europaea in 2015. Het congres zal 400 deelnemers naar Leiden brengen.

Hermen Overkleeft, ook ambassadeur voor Leiden Congresstad, heeft de eer het congres Carbohydrate Research 2019 in Nederland te mogen organiseren en zet zich er voor in de keuze op Leiden als congresstad, te laten vallen.

Ook andere ambassadeurs zijn hard aan de slag om binnen hun netwerken de geesten rijp te maken voor een volgend congres van hun vereniging in Leiden plaats te laten vinden. Hiervoor geldt vaak; hoe groter het aantal deelnemers, hoe langer de ‘leadtime’.

Deel dit nieuwsbericht