'Dag van Ontdekkingen': Op stap met Leiden Convention Bureau

23 juli 2018

Donderdag 5 juli: 25 event managers uit heel Nederland hebben zich aangemeld voor de ‘Dag van Ontdekkingen’, een inspiratiedag georganiseerd door het Leiden Convention Bureau. Hiermee wil het Leiden Convention Bureau event managers inspireren en ze verleiden hun volgende meeting, sessie, congres of evenement in Leiden te boeken. De dag staat vooral in het teken van locatiebezoeken, maar er is meer dan dat! Op het programma staat ook een workshop, speeddate sessies en een cabaret optreden. Gaat u mee op reis?

Rijksmuseum Boerhaave
De zon straalt en dan is Leiden natuurlijk op haar best: volle terrassen, vrolijke mensen, veel bootjes op de grachten. De dag start bij het recent gerenoveerde Rijksmuseum Boerhaave. Hier verzamelen de event managers en Leidse partners zich voor de zogenaamde speeddatesessies. Aan de hand van het matchingsysteem ‘NetworkTables’- waarbij juiste partners aan elkaar gelinkt worden – vinden er zeer gerichte gesprekken plaats. Een goede basis voor het versterken van bestaande relaties of het aangaan van nieuwe zakenrelaties.

Stadsgehoorzaal
Na een uur vol intensieve gesprekken nemen we de groep mee naar onze volgende locatie, de Stadsgehoorzaal! Warm onthaald door algemeen directeur Nanette Ris, neemt de groep plaats in één van de 838 stoelen in de Grote Zaal, om dan te zien via een filmpje hoe de zaal leeg getrokken kan worden, om het zo ook voor andere doeleinden geschikt te maken. Van een rollerdisco tot hondenshow!

De verschillende andere zalen worden vervolgens ook meegenomen tijdens het locatiebezoek, en in de Aalmarktzaal is het genieten van een prachtig pianostuk. Met als kers op de taart, een overheerlijke lunch in de tuin, het Catharinahofje.

Ode aan de event manager in de Leidse Schouwburg
De volgende stop op de ontdekkingsreis is De Leidse Schouwburg. En dan eens niet naar binnen via de hoofdingang, maar via de artiesteningang. Via de coulissen beland iedereen op het toneel, waar cabaretière Nina de la Croix al zingend de groep verwelkomt. Na een komisch en zeer interactief optreden eindigt Nina met een schitterende ode aan de event manager!

De Leidse Schouwburg maakt de rondleiding compleet met het spiekmoment onder het toneel. Hier verschuilen zich onderduikers tijdens de tweede Wereldoorlog. Een indrukwekkende ervaring!

Workshop in Scheltema
Genoeg verwend nu, het is tijd om zelf aan de slag te gaan. Onder begeleiding van Erik Peekel van Aaaaha! the Actor Factory leert de groep hoe je deelnemers kunt activeren. Niemand mag op zijn stoel blijven zitten! In spelvorm word de gehele zaal van het industriële Scheltema complex gebruikt.

Ontspannen in Corpus
Na inspanning komt ontspanning. De laatste locatie op het lijstje is het Corpus Congress Centre. Omdat deze locatie buiten het centrum ligt, moet de groep - heel vervelend met die stralende zon -  met de boot. Want dat is één van de manieren om deze unieke locatie te bereiken. Natuurlijk is een Dag van Ontdekkingen niet compleet zonder een ‘Reis door de Mens’, een beleving waarbij de event managers een inkijkje in het lichaam wordt gegeven. In ‘the Penthouse’, een zeer geschikte zaal voor vergaderingen en diners en geroemd om het uitzicht, wordt de groep vervolgens overdonderd door Wim Daniëls die wist te inspireren met zijn taal en taalkennis.

Vervolgens, op een zonovergoten terras, onder het genot van heerlijke drankjes en verrukkelijke hapjes van Van Der Linde catering, word de dag afgesloten. Hier waren alle Leidse partners van de ochtend ook weer aanwezig voor een korte netwerkborrel.

Aan het einde van de dag bracht Brouwer Tours, de groep – met een goed gevulde goodie bag – weer terug naar het centrum van de stad.

We kijken terug op een zeer geslaagde dag! We hopen ieder terug te zien in onze prachtige stad, perfect voor elke meeting, sessie, congres of evenement. 

Interesse om volgend jaar deze dag mee te maken? Neem contact met ons op via info@leidenconventionbureau.nl 

Deel dit nieuwsbericht