De EU en ESOF

30 november -1

De Europese commissie steunt ESOF sinds het begin in 2004: Voor ESOF Toulouse werd 1miljoen euro vrijgemaakt uit het budget van het lopende research en innovatieprogramma , Horizon 2020.

Het programma kende ca. 40 sessies met een directie relatie naar effectief samenwerken tussen  wetenschap en maatschappij alsmede de verbinding van wetenschappelijke excellentie aan sociaal bewustzijn en verantwoordelijkheid . Veel andere sessies betroffen gebieden die worden ondersteund door Horizon 2020, zoals bioeconomy, milieu en klimaat, of duurzame ontwikkeling. Wetenschappelijke carrières, wetenschapscommunicatie, gender gelijkheid en publieke betrokkenheid waren steeds terugkerende thema's.  Ook organiseerde de EU zelf een groot aantal sessies. 

EU Commisaris Carlos Moedas :’’ ESOF brengt iedereen in de samenleving bijeen om onderzoek en renovatie te bediscussiëren”. Hij noemt dit uniek maar ook actueel en noodzakelijk omdat we meer collaboratief, open en daadkrachtig onderzoek en innovatie nodig hebben. Ons voorstel voor het volgende EU onderzoeksprogramma Horizon Europe, steunt op dit principe’’.

Klik hier voor de keynotespeech van Carlos Moedas tijdens de ESOF openingssessie, over dit onderwerp.

Deel dit nieuwsbericht