De Hortus botanicus – Een bloeiende verbintenis

23 maart 2018

Achter het Leidse Academiegebouw ligt de oudste botanische tuin van Nederland verscholen. In 1590 gesticht door de Universiteit Leiden en in 1594 ingericht door Carolus Clusius (1526-1609) als tuin voor onderwijs en onderzoek.

In deze groene oase is ook nu nog veel te ontdekken en te doen. Bovendien is de Hortus botanicus een sprookje van een trouwlocatie.

Clusius bracht hier voor het eerst tulpen tot bloei, waarna de bloem uitgroeide tot het symbool van Nederland. De Hortus botanicus is een groene schatkamer met meer dan tienduizend soorten planten. U vindt er zeldzame soorten uit Zuidoost- en Oost-Azië, Zuid-Europa en Zuid-Afrika waarvan sommige in de natuur zelfs bijna zijn uitgestorven. Samen vormen ze een veelkleurig decor voor feesten en bijeenkomsten.

Evenementen

Een receptie, borrel of feest? De Hortus botanicus organiseert het graag. Ook voor het huren van een ruimte voor een vergadering, symposium of congres is dit een origineel adres.

Van der Linde Catering + Evenementen, preferred cateraar van de Hortus botanicus, staat in alle gevallen voor u klaar om het eten en drinken tot in de puntjes te verzorgen.

Bloemendiner

Een bloemendiner is een unieke ervaring. Wat denkt u van een salade van eendenborst met limoen en eetbare violen, een hoofdgerecht van vis op een bedje van bloemen en

bloeiende kruiden en dan afsluiten met een heerlijk bloempotje met peer, chocola en orchideeën? Dit arrangement kunt u zowel bij een trouwpartij als zakelijke bijeenkomst boeken.

Plant & Eter

Vanaf 20 april is in de Hortus botanicus de tentoonstelling Plant & Eter te zien over eetbare planten in de Hortuscollectie. Voor alle liefhebbers van gezond eten een must see! Het volledige

programma met activiteiten is te vinden op www.hortusleiden.nl  

De Hortus botanicus

Rapenburg 73, Leiden

T 071 527 51 44

www.hortusleiden.nl

 

Deel dit nieuwsbericht