De toekomst van wereldwijde bijeenkomsten van wetenschappelijke verenigingen

10 februari 2021

ICCA, de International Congress and Convention Association, heeft in mei en september een onderzoek gedaan onder wetenschappelijke en andere verenigingen.

Hierbij is onderzoek gedaan naar de aanpassingen van de verenigingen bij het organiseren van congressen en hun plannen voor de toekomst. Wat zijn de trends in verenigingsactiviteiten en wat zijn hun verwachtingen? Dit zijn de belangrijkste bevindingen van het onderzoek:  

• 82% van de respondenten gaf aan dat hun grootste 'in person’ bijeenkomst in 2020 werd beïnvloed door COVID-19, waarbij 43% hun bijeenkomst moest annuleren of uitstellen en 17% virtueel of hybride is gegaan. 

• In 2021 is 15% van de respondenten van plan hun grootste bijeenkomst te annuleren of uit te stellen, en 42% is van plan om hybride of virtueel te gaan. 61% verwacht kleinere opkomstcijfers voor hun 'in person’ bijeenkomst.  

• 81% van de respondenten is van mening dat er beperkingen zijn aan netwerkdiscussies tijdens virtuele evenementen in vergelijking met face-to-face bijeenkomsten. 

• 88% van de respondenten gaf aan dat de technologie hun manier van handelen heeft veranderd tijdens hun bijeenkomst, waarbij 51% alleen goedkopere oplossingen gebruikte om virtuele/hybride elementen van hun bijeenkomst te ondersteunen.  

• 71% van de respondenten gaf aan dat ze in Europa zijn gevestigd, dit betekent dat de bovenstaande resultaten voornamelijk de situatie in Europa beschrijven. 

 What do association members miss about face-to-face meetings?

 untitled_1.png

Bron: International Congress and Convention Association, The Future of Global Association Meetings - four months down the line  (September 2020)

 

Deel dit nieuwsbericht