Delft, Leiden en Noordwijk winnen bid voor een internationaal Space event in 2018

2 november 2015

In 2018 zijn Delft, Leiden, Noordwijk en Den Haag het hart van het Space Studies Program van de International Space University. Dit is het resultaat van een unieke samenwerking tussen de steden. Een prachtige kans om de ruimtevaartindustrie van Nederland - die behoort tot de topsectoren van ons land – internationaal op de kaart te zetten.

In de maanden juli en augustus 2018 zijn de Technische Universiteit Delft, Universiteit Leiden en ESA-ESTEC uit Noordwijk samen met initiatiefnemer Netherlands Space Office gastheer van dit event waarbij zeker 300 wetenschappers  – deelnemers, gastsprekers en staf – uit meer dan 25 landen ons land zullen bezoeken.  Tijdens het intensieve programma, waarbij deelnemers vaak ook ’s avonds nog bezig zijn,  worden de deelnemers op de Campus in Delft ondergebracht. Gastsprekers worden per onderwerp ingevlogen en afhankelijk van waar zij spreken, verblijven zij in hotels in Delft, Leiden of Noordwijk.

Tijdens dit programma leren ambitieuze high potentials, die doorgaans al werkzaam zijn in de ruimtevaart industrie, in een intensieve, postacademische  cursus van twee maanden alle ins en outs van de ruimtevaart. Aspecten van space law tot management en business komen aan de orde. Melbourne, Peking en Montreal gingen Nederland als cursuslocatie voor.

In nauw overleg met de betrokken partijen, o.a. wetenschap, bedrijven, overheid en marketingorganisaties, heeft de CongresService Delft  namens de samenwerkende steden de aanvraag - in de vorm van een bidbook – gecoördineerd binnen de werkgroep die hiervoor in het leven is geroepen.

Om een duidelijke Holland-look & feel te garanderen, hebben de samenwerkende Nederlandse steden gekozen voor de lay out van het neutrale bidbook van het Nederlands Bureau voor Toerisme. Dit heeft geresulteerd in een prachtig ogend en inhoudelijk sterk voorstel waar de internationale organisatie niet omheen kon.

SSP Directeur John Connolly informeert: "ISU is excited to bring its Space Studies Program to The Netherlands in 2018.  The historical academic reputations of Delft and Leiden Universities, combined with their excellent modern facilities will provide the academic foundation for SSP.  The partnership with ESTEC will further strengthen ISU's ties to ESA, and will offer a venue where the SSP participants can witness today's theories and technologies becoming tomorrow's space missions."

Deel dit nieuwsbericht