Diversiteitsdag 2016 & uitreiking Van Bergen Award

15 december 2016

Het jaarlijkse symposium over diversiteit dat op 1 december plaats vond was wederom een groot succes. Dit jaar werden de do’s en dont’s behandeld voor het creëren van een inclusieve en diverse Universiteit.

Inspirerende lezingen over dit belangrijke onderwerp werden afgewisseld met luchtige, doch leerzame sketches, discussies en workshops. Een speciaal moment was weggelegd voor de uitreiking van de van Bergen Award.

Deze Award wordt jaarlijks uitgereikt aan de bedenker van het beste initiatief om internationale studenten in beter contact te brengen met Leiden en Leidse studenten. Tijdens een feestelijke borrel kreeg Floris Bonnet de prijs voor zijn plan om een internationaal bal te organiseren en Hannah Bricklebank voor haar Leiden Integration Project. Zij winnen beiden een ruim budget om hun plannen te realiseren.

’s Avonds werd voor alle deelnemers een heerlijk intercultureel buffet geserveerd in het ruime restaurant van het Kamerlingh Onnes Gebouw van de Universiteit. Tenslotte werd de diversiteitsdag afgesloten met vier workshops verspreid over verschillende zalen in het gebouw. Het KOG is een prachtige locatie die zich uitermate goed leent voor grote evenementen als deze. Voor het evenementenbureau van de Universiteit Leiden voelde dit als een thuiswedstrijd en dat bleek ook uit de complimenten van verschillende deelnemers en sprekers.

Het Evenementenbureau organiseert jaarlijks meerdere evenementen. Met zeer grote kennis over Leiden, jarenlange ervaring en zicht op alle extra’s die de Universiteit Leiden te bieden heeft, is het Evenementenbureau inzetbaar voor evenementen in alle soorten en maten, met de service en persoonlijke aandacht van een klein bureau. 

Deel dit nieuwsbericht