EMEC19: Changing the Game

7 maart 2019

Zaterdag 9 februari stroomde de stad vol met 60 internationale eventprofessionals voor het European Meeting Events Conference 2019 (EMEC19). Een internationaal congres georganiseerd in Den Haag door Meeting Professionals International. Leiden Convention Bureau verzorgde het Hosted Buyer programma op de zaterdag, om belangrijke eventprofessionals te overtuigen van de kracht en potentie van Leiden. Samen met onze partners wisten we de groep bij elk onderdeel te verrassen! Changing the Game was het thema en Leiden heeft dit zeker waargemaakt.

Koffie met de Burgemeester

De dag begon in het hart van de stad. Op het stadhuis, in de prachtige Burgerzaal, werd er genoten van het eerste kopje koffie en het welkom van Burgemeester Henri Lenferink. De deelnemers waren erg onder de indruk, de toon was duidelijk gezet.

Speeddate sessie 1

Vervolgens was het tijd voor een korte wandeling in een zonovergoten, Breestraat. Stadgehoorzaal Leiden functioneerde als de eerste van drie speeddate locaties. Speeddatesessies zijn normaal gesproken vrij recht toe, recht aan. Aan de partners om dit onderdeel te veranderen in iets onvergetelijks.

De Stadsgehoorzaal had haar multifunctionele Grote zaal omgetoverd in bijzondere speeddate setting met kleine tafeltjes en stoelen en in het midden een vleugel. De pianist ‘Vital Stahievitch’ zorgde voor een prachtige omlijsting met muziek van o.a. Chopin en Schubert. De speeddates gingen van start terwijl de laatste noot weerklonk. Het proces herhaalde zich elke 12 minuten, als de deelnemers van partner wisselde. Een bijzondere speeddatesessie die men niet snel zal vergeten.

Lunchen in stijl

Een dag met eventplanners kan natuurlijk niet zonder primeur. Als één van de eerste, mochten de deelnemers plaatsnemen in het vernieuwde congrescentrum van City Resort Hotel Leiden. Ze hebben genoten van een heerlijke lunch, met een grote variatie aan sapjes, uitgeserveerd door Chef kok Rembrandt.

Speeddate sessie 2

Golden Tulip Leiden deed het weer op een geheel andere manier. Men kon zowel zittend als staand met elkaar in gesprek, maar ondertussen liep er een ware Rembrandt rond, die karikaturen maakte van de aanwezige. Dit zorgde natuurlijk voor buitengewone plaatjes!

Het ontdekken van de stad

Een stadswandeling of een boottocht door de stad is een geweldige manier om Leiden te ontdekken, maar in samen werking met Bizon Events heeft Leiden Convention Bureau iedereen op een ander spoor gezet. Aan de hand van een op maat gemaakte City Game op een ipad konden de deelnemers in groepjes de stad zelf ontdekken! Op deze manier verwerkte men (inter)actief veel informatie over de stad en de zakelijke mogelijkheden. Om de eventplanners gemotiveerd de hele binnenstad door te laten rennen, stond er dan ook een prachtige prijs op het spel,. Missie geslaagd, want men heeft bijna 4 kilometer gelopen in 45 minuten!

Speedate sessie 3 en afscheid

Holiday Inn / ECC Leiden was, als grootste locatie van de stad, de uitsmijter van de dag. Compleet gebruikmakend van alle vierkante meters, hadden zij het ECC (hun black box) omgetoverd tot vier verschillende ruimtes met ieder een eigen stijl en sfeer. Men ging speeddaten in een intiem restaurant, een stijlvolle disco, een showroom met auto’s en theater/congresopstelling. Een schitterende schowcase van mogelijkheden.

Als het laatste was het tijd voor een uitreiking voor de winnaars van de City Game en het proosten met de groepen op een geslaagde dag!

EMEC19

Christianne Jaeger van Leiden Convention Bureau heeft vervolgens de rest van het EMEC congres meegelopen. Het was een congres met enorm veel enthousiaste deelnemers, innemende sprekers, sterke workshops en een veel ludieke acties waardoor iedereen op scherp werd gezet. De eventprofessionals waren enorm te spreken over deze editie van EMEC. MPI Netherlands Chapter heeft de lat hoog gelegd voor EMEC20 in Seville. Het was een echte #gamechanger.

Deel dit nieuwsbericht