EuroHaptics 2020, Leidens eerste hybride conferentie

7 oktober 2020

Leiden heeft laten zien dat het zeer goed in staat is hybride conferenties te organiseren, door on-site en livestreaming te combineren, volgens de COVID-19-richtlijnen.

Eurohaptics is een grote internationale conferentie over haptiek en aanraakgevoelige computertoepassingen, en de belangrijkste Europese bijeenkomst voor onderzoekers op dit gebied. De Eurohaptics 2020-conferentie, gehouden in Leiden, van 6 - 9 september 2020, bood onderzoekers uit de academische wereld en het bedrijfsleven de mogelijkheid om ideeën te presenteren en contacten te leggen met andere haptische onderzoekers van over de hele wereld. De conferentie vond plaats in de Stadsgehoorzaal in Leiden.

Jan van Erp, organisator van de Eurohaptics-conferentie: “Begin september toonde Leiden haar zonnige en innovatieve kant aan de bezoekers van de eerste hybride conferentie van de stad: Eurohaptics 2020. De Stadsgehoorzaal verwelkomde meer dan 70 afgevaardigden ter plaatse en enkele honderden online deelnemers die samen genoten van live-streaming van presentaties en levendige discussies. De afgevaardigden die naar Leiden reisden, vonden het fijn elkaar in het echt te ontmoeten en waren onder de indruk van al het mooie dat Leiden te bieden heeft met inachtneming van de COVID-19 regelgeving. Deze gedenkwaardige bijeenkomst onderstreepte het belang van levensbijeenkomsten om ideeën uit te wisselen, standpunten te bespreken en vrienden te maken. Chapeau naar Leiden en de teams van De Stadsgehoorzaal en het Leiden Convention Bureau om Eurohaptics 2020 tot een groot succes te maken.”

Voor de vele mogelijkheden voor ontmoetingen in Leiden tijdens COVID-19, on-site of hybride, neem contact met ons op via info@leidenconventionbureau.nl.

Deel dit nieuwsbericht