EuroScience Open Forum

8 december 2021

In 2022 is Leiden gastheer voor het EuroScience Open Forum (ESOF) congres. De Leidse partners Congress by design en Obsession slaan de handen ineen en gaan onder de naam Leids Consortium Stichting Leiden2022 ondersteunen in de organisatie van de 10e editie van Europa’s grootste multidisciplinaire wetenschapsconferentie. Van 13 tot en met 16 juli is Leiden dé internationale hotzone van Europa voor wetenschappelijk talent. 

 

Het belangrijkste doel van het ESOF-congres is het bevorderen van het debat tussen alle belanghebbenden over wetenschap, de manier waarop wetenschap wordt uitgevoerd en de impact van wetenschap op de samenleving. ESOF is een van de beste gelegenheden van grote wetenschappers tot het grote publiek om samen te komen en te ontdekken hoe wetenschap ons vooruit kan helpen.

 

Deelnemers komen uit alle hoeken van de academische wereld. Zo brengt ESOF brengt meer dan 4500 vooraanstaande denkers, vernieuwers, beleidsmakers, journalisten en docenten uit meer dan 90 landen bijeen om wetenschap te bespreken. “Aankomend jaar is Leiden de European City of Science 2022. Het hele jaar lang laten we zien dat Leiden een échte Europese kennisstad is met verschillende activiteiten. We halen kennis uit de haarvaten van Leiden en de regio” zegt Wendy Frigge, congres manager ESOF2022. “Met het ESOF-congres zetten we Leiden op de internationale kennis radar.”

 

 “Als betrokken partner van Leiden wilden wij daar natuurlijk graag aan bijdragen” vertelt Niels Fundter, operations director bij Congress by design. “We gaan er natuurlijk alles aan doen om de 10e ESOF-editie onvergetelijk te maken.”

 

Meer informatie over het jaar? Kijk op www.leiden2022.nl

Deel dit nieuwsbericht