Geworven congressen via het ambassadeursnetwerk

10 januari 2017

Het congresambassadeursnetwerk van Leiden is een doorslaand succes. Sinds de oprichting van het netwerk wordt Leiden nog sterker op de internationale wetenschappelijke kaart gezet dan in de jaren ervoor.

Ambassadeurs uit vele Leidse disciplines zetten zich in om congressen naar hun stad te halen. Ze brengen  daarmee het excellente niveau van wetenschap in Leiden eens te meer over het (inter)nationale voetlicht. Ook de economische factor van bestedingen door de congresdeelnemers tijdens de congressen is van belang voor onze stad. Uit onderzoek blijkt bovendien dat congresgangers graag met hun gezinnen nog eens een bezoek brengen aan de mooie congresstad waar ze tijdens het congres eigenlijk te weinig tijd voor hadden.

In 2016 vonden er in Leiden 21 internationale en nationale congressen plaats, voor 2017 staat de stand tot dusver op 20. Er komen er waarschijnlijk nog enkele bij. Ook voor de jaren 2018 en verder staan er 6 congressen definitief in de boeken en zitten er nog vele in de pijplijn.

Deel dit nieuwsbericht