Groei internationale congressen in Leiden zet door

Groei internationale congressen in Leiden zet door

30 maart 2015

In 2014 vonden in Leiden 21 internationale congressen plaats, goed voor 10.250 congresdagen. Dit betekent een stijging van 1.660 congresdagen ten opzichte van 2013. De economische spin-off aan internationale congressen komt in 2014 neer op 3 miljoen euro voor stad en regio.

Leiden Convention Bureau, dat deel uit maakt van Leiden Marketing, is er trots op een stijgende lijn te zien binnen de internationale congressen. Leiden doet het goed als (inter) nationale congresstad. Dit komt de profilering van de stad als kennisstad en universiteitsstad ten goede. Economisch gezien mag de congresmarkt lucratief worden genoemd.

Volgens de criteria van de ICCA (International Congress and Convention Association), zullen niet al deze 21 congressen worden ‘geaccepteerd’. Volgens Kret, manager Leiden Convention Bureau, heeft dit onder andere te maken met het rouleren van de congressen. Volgens ICCA dient een internationaal congres te rouleren tussen ten minste drie landen. Ondanks dat het wel een internationaal congres is, wordt het congres ‘Afrika Works’ dat twee jaar in Nederland (2014 Holiday Inn Leiden) plaatsvond, dan ook niet meegerekend.

Vooruitkijkend naar komende jaren ziet het er voor Leiden ook goed uit. Dit heeft voor een groot deel te maken met het vorig jaar opgezette ambassadeursnetwerk waarbij 75 hoogleraren zich als ambassadeurs inzetten om Leiden als congresdestinatie op de kaart te zetten. Een greep uit de congressen voorvloeiend uit dit netwerk voor 2015 zijn onder andere:

Global Alliance for Genomics and Health 9 – 11 juni 2015
The Societas Linguistica Europaea  2 – 5 september 2015
Flux Conference 17 – 19 september 2015
Ideal Ageing 12 – 14 oktober 2015

Voor op langere termijn (zelfs tot 2021) zijn er al diverse congresaanvragen waar Leiden Convention Bureau zich mee bezig houdt. Anders gezegd: ‘Leiden zit in de lift als internationale congresbestemming en steeds meer mensen weten de weg naar Leiden, Stad van Ontdekkingen te vinden’.

Deel dit nieuwsbericht