Hapje en drankje naast Trix de T. rex in Naturalis

20 juni 2016

Vanaf 10 september kunt u zelf oog in oog staan met Trix. Dan is de tentoonstelling ‘T. rex in Town’ geopend in het Pesthuis, het huidige entreegebouw van Naturalis. Voor de zakelijke verhuur zijn er verschillende arrangementen.

Trix werd in september 2013 door experts van Naturalis Biodiversity Center opgegraven in Montana, de Verenigde Staten. In december 2014 was met hulp van het publiek het geld bijeen gebracht om het unieke skelet naar Nederland te halen, te prepareren en te onderzoeken. Daarmee is de droom van Naturalisdirecteur Edwin van Huis om een eigen Tyrannosaurus rex tentoon te stellen in vervulling gegaan. Naturalis is het enige museum buiten de Verenigde Staten dat een exemplaar van deze legendarische vleesetende dinosaurus bezit.

Het skelet staat in de top 3 van meest complete T. rex-skeletten ooit. De gevonden botten zijn in uitstekende staat. Geen ander T. rex-fossiel is zo weinig vervormd gedurende de 66 miljoen jaar dat het in de grond heeft gelegen. Uit onderzoek is bovendien gebleken dat de T. rex van Naturalis erg oud is geworden. Trix is een “Grand Old Lady”, een dame op leeftijd, van wie de heftige levensloop terug te zien is in haar skelet.

De zakelijke verhuur biedt drie arrangementen: een Ontbijt arrangement, een Dinerarrangement en

T. rex exclusief. Voor een onvergetelijk hapje en drankje of een programma op maat onder de huizenhoge Trix:  071 - 751 97 00 of mail naar sales@naturalis.nl

De online ticketverkoop voor een regulier bezoek aan de tentoonstelling T. rex in Town is inmiddels begonnen. Tickets kopen kan alleen via www.naturalis.nl

Deel dit nieuwsbericht