Honderd congresambassadeurs voor Leiden

Honderd congresambassadeurs voor Leiden

6 april 2016

Het geweldige aantal van 100 congresambassadeurs voor Leiden is een feit. Dit nieuws werd bekend gemaakt door burgemeester Henri Lenferink tijdens de jaarlijkse bijeenkomst voor congresambassadeurs. Deze vond plaats in de Marekerk, waar in aanwezigheid van andere Leidse prominenten uit de kennissector en het bedrijfsleven 14 nieuwe congresambassadeurs geïnstalleerd werden.

Het netwerk van congresambassadeurs, 10 maart 2014 opgericht op initiatief van Leiden Convention Bureau, is inmiddels erg succesvol in het werven van grote internationale congressen voor Leiden. De uitstekende ligging van Leiden ten opzichte van Schiphol, de prima congresfaciliteiten en de wetenschappelijke reputatie van de Universiteit maakt Leiden tot een geliefde congresstad.

Na een openingsspeech van burgemeester Lenferink, die de congresambassadeurs dankte voor hun inzet die een enorme impuls geeft aan de economische groei en werkgelegenheid in de regio, plaatsten de 14 nieuwe ambassadeurs hun handtekening. Menno Bentveld, presentator van de middag, interviewde 3 ervaren ambassadeurs over de mogelijkheden die zij voor Leiden als congresstad zien.

Leiden heeft als stad veel te bieden, op kennis- maar ook op cultureel gebied. De Leidse schrijver Onno Blom kwam dit illustreren met de presentatie van zijn nieuwe serie “Leidse literaire werken”.

Voor actieve congresambassadeurs liggen de kansen voor het oprapen. Bo Kruger, Deense creativiteitsconsulent, besprak de uitdagingen die congresorganisatoren hebben en hoe de creativiteit en aandacht tijdens een kennisintensief congres weer vlot getrokken kan worden.

Deel dit nieuwsbericht