Hortus botanicus Leiden 425 jaar

Hortus botanicus Leiden 425 jaar

9 juni 2015

In 1590 werd de Hortus botanicus gesticht door de Universiteit Leiden en in 1594 ingericht door Carolus Clusius (1526-1609) als tuin voor onderwijs en onderzoek. Clusius introduceerde de tulp in Leiden, de bloem die uitgroeide tot het symbool van Nederland. Al meer dan vier eeuwen worden er in de tuin en kassen planten verzameld en gekweekt. Niet alleen voor de wetenschap, maar ook om van te genieten.

Om dit te vieren heeft de Hortus in samenwerking met de gemeente een feestelijke voorjaarsslinger gemaakt op de route vanaf het Leiden Centraal tot aan de Hortus. Aan alle bruggen op de route hingen bakken gevuld met Tête à Tête narcissen en blauwe druifjes. Afgelopen mei werden in de binnenstad de zomerbloembakken opgehangen. 

Congresgangers of evenementdeelnemers worden van harte uitgenodigd om in dit jubileumjaar een bezoek te brengen aan de Hortus, bijvoorbeeld om de prachtige turquoise tropische hangende bloem (Jade Vine) te komen bekijken. De Hortus is ook op maandag open, en van juli tot september op woensdagavond tot 22.00 uur. Zolang de voorraad strekt krijgen Hortusbezoekers gratis het mooie jubileumboekje mee.

www.hortusleiden.nl

Deel dit nieuwsbericht