Inspiratiedag donderdag 8 december groot succes

15 december 2016

Leiden Convention Bureau organiseerde donderdag 8 december een inspiratiedag voor secretaresses uit Leiden. De deelnemers konden deze dag ervaren welke prachtige mogelijkheden Leiden biedt voor het organiseren van zakelijke bijeenkomsten en evenementen.

Of het nu gaat om kleine of grote evenementen, small, medium, large of extra large: Leiden past altijd.

De inspiratiedag begon in Galerie van Haeften, een sfeervolle vergaderplek (Small) met prachtige kunst in het entreegebouw van de Meelfabriek. Er waren verschillende bedrijven en vergader- of congreslocaties aanwezig, de zogenaamde partners van Leiden Convention Bureau. De partners kregen de kans zich te presenteren aan de secretaresses tijdens de tabletop. De secretaresses vragen aan de partners stellen en kregen alle informatie die ze nodig hadden.

De Meelfabriek is (XL) een reusachtig en interessant gebouw. Tijdens de rondleiding, waarbij ook een modelloft bezichtigd werd, waren de secretaresses erg enthousiast over de toekomstige mogelijkheden voor dit enorme complex.

Brouwer Tours vervoerde de groep naar de Waag. Onder het genot van een heerlijke lunch bespraken de deelnemers de informatie van de tabletop. Waag heeft een prachtige vergaderzaal: ‘Waag Boven’ (Small). De secretaresses bekeken ook deze historische ruimte.

Daarna was het tijd om nog meer inspiratie op te doen. Tijdens de workshop Creatieve Evenementenconcepten, verzorgd door Lenny Kaarsgaren van Effectivents, kregen de secretaresses tips om een evenement te organiseren op een manier die blijvend indruk achterlaat. De workshop werd verzorgd in de theaterzaal van het Leidse Volkshuis. Een prachtige en inspirerende (Medium) locatie, met verschillende zalen die voor evenementen ingezet kunnen worden.

De Pieterskerk Leiden was de volgende locatie die bezocht werd, een XL locatie waar wel 2000 mensen ontvangen kunnen worden. De secretaresses kregen een rondleiding in de imposante kerk door enthousiaste rondleiders. De deelnemers konden vragen stellen over de kerk en over de mogelijkheden die de Pieterskerk biedt voor bijeenkomsten. Tijdens de rondleiding werd er opgebouwd voor een diner. Dat was een mooie gelegenheid om te kijken hoe dat in zijn werk gaat.

De dag eindigde groots: de secretaresses genoten van een enthousiast verhaal over Trix (XL) in Naturalis en praatten nog even na tijdens de borrel onder de T. rex. De deelnemers kregen een goed gevulde goodiebag mee naar huis als aandenken aan een geslaagde dag.

Deel dit nieuwsbericht