Inspiratiedag Secretaresses/Managementondersteuners succesvol

20 december 2017

Vrijdag 8 december vond de jaarlijkse inspiratiedag voor secretaresses en managementondersteuners plaats, georganiseerd door Leiden Convention Bureau. Het was een zeer succesvolle dag! In totaal zijn 38 dames naar Leiden gekomen om zich te laten inspireren door middel van tabletopsessies, rondleidingen, activiteiten en een lezing.

 

Speeddates en rondleidingen

De dag begon bij City Resort Hotel met speeddatesessies met dertien partners. Een uur met intensieve gesprekken en veel informatieuitwisseling. Daarna verzorgde City Resort Hotel rondleidingen door het gebouw en een prachtig, gezond en gevarieerd buffet dat de dames weer klaarmaakte voor de rest van de dag. 

Boottocht met Bootjes en Broodjes

Helaas werden de stadswandeling van de Leidse Gilde en de Escapegame van Bizonevents geannuleerd vanwege de weersomstandigheden. Gelukkig was Bootjes en Broodjes in de staat om de gehele groep met de overdekte boten mee te nemen en te verwelkomen met thee, warme chocomel met slagroom en glühwein! Een genot tijdens een warme, ontspannen en interessante boottocht door de Leidse grachten.

Lezing over culturele verschillen

door Na de boottocht was het tijd voor de dames om zich te laten inspireren door Danaë Huijser, consultant van Cultuur & Management. Danaë gaf een interessante lezing over de culturele verschillen die men tegenkomt op de werkvloer. Ze maakte het publiek op een interactieve manier bewust van haar eigen manier van doen en liet zien hoe mensen van andere culturen anders handelden. Daarnaast gaf ze de dames een aantal handzame tips mee om zo effectief en efficiënt mogelijk om te gaan met deze verschillen. Het vernieuwde Trianon was de perfecte locatie voor dit informatieve uur. Een warme sfeer met comfortabele stoelen, goede audio en een perfect scherm om alles duidelijk over kunnen te brengen.

Een bezoek aan Kasteel Oud Poelgeest

De laatste activiteit en locatie was Kasteel Oud Poelgeest. Een mooie Brouwers-bus vervoerde de groep van Leiden naar Oegstgeest, waar het Kasteel bij aankomst een indrukwekkend aanzicht was. Het personeel stond klaar met een heerlijk glas champagne en na een gepassioneerd welkom door Jan-Willem Besselink, was er tijd voor een rondleiding en een borrel. Aan het einde van de dag werd de groep weer door de Brouwers-bus afgezet bij Leiden Centraal, waarbij iedereen weer op huis aanging.

Inspirerende dag

Leiden Convention Bureau kijkt terug op een inspirerende dag vol met informatie en nieuwe inzichten, en natuurlijk ook geklets, gelach en gezelligheid. Een prachtige afsluiter van het jaar. De organisatie kijkt met enthousiasme uit naar de inspiratiedag van december 2018.

Deel dit nieuwsbericht