Inspiratiedag voor Eventorganisatoren op 3 juni in Amerikaanse sferen

20 juni 2016

Om meer congressen en evenementen naar Leiden te halen, organiseert Leiden Convention Bureau ieder jaar een dag voor organisatoren in deze branche om hen bijzondere Leidse locaties te tonen en hen een onvergetelijke dag te bezorgen. De inspiratiedag, die op 3 juni plaats vond en een Amerikaans tintje kreeg, was een groot succes.

Kirsten Verdel die ’s middags een verhaal hield in de Stadsgehoorzaal twijfelt er niet aan: Hillary Clinton gaat Donald Trump wegvagen. De spreekster zat in 2008 in het campagneteam van Obama en vertelde hoe de Democraten al jaren stemmen aan zich weten te binden door persoonlijk contact op te bouwen met hun kiezers. Een bevlogen en inspirerend verhaal, dat op kleinere schaal ook als strategie voor eventmanagers van waarde kan zijn.

Voorafgaand aan haar verhaal had Erik Peekel de aanwezigen met ditzelfde thema aan het werk gezet in de Pieterskerk: hoe kan je je klanten zo persoonlijk mogelijk benaderen om een onvoorwaardelijke band op te bouwen. In brainstormsessies werkten de managers een aantal strategieën uit die zij in hun werk kunnen gebruiken.

Locatie, educatie en informatie zijn van belang op een inspiratiedag als deze. Vandaar dat binnen het thema Amerika te midden van de prachtige Pieterskerk het verhaal over de Pilgrim Fathers niet mocht ontbreken. Martin Bos vertelde over de Leidse achtergrond van deze grondleggers van de Verenigde Staten.

Het was een middag van bespiegeling na een actief ochtendprogramma, waar de groep ontvangen werd door Trix in Naturalis, onze T. rex uit Montana V.S., en kennis maakte met diverse partners van Leiden Marketing. Direct daarna werden de eventmanagers aan het werk gezet door de enthousiaste basketbalspelers van ZZ Leiden in het ECC, wat een enorm fanatisme in iedereen naar boven haalde. Brouwer Tours reed de groep naar Van der Valk Hotel Leiden, waar zij met een lunchpakket door de Leidse Rederij de stad in gevaren werden naar de Pieterskerk.

Al met al een vol, maar bijzonder programma, waarbij de aanwezigen kennis maakten met prachtige plekken in de stad die geschikt zijn voor hun activiteiten, met de betrokken Leidse bedrijven, en met de geweldige organisatorische potentie in de stad en daarnaast inspiratie opdeden voor het inhoudelijke deel van hun werk. Op de borrel in de Catharinafoyer van de Aalmarktzaal werd nog lang gesproken over de geslaagde dag.

Deel dit nieuwsbericht