Fotocredit: Foto: Karin Borghouts

Lakenhal genomineerd voor Mies van der Rohe Award 2022

2 juni 2021

De musea gaan binnenkort weer open! Museum De Lakenhal staat klaar voor uw ontvangst of evenement. Ons vernieuwde museum in de Leidse binnenstad is echt een bezoek waard. Zo is het gebouw onlangs genomineerd voor de Mies van der Rohe Award 2022, een Europese architectuurprijs. We organiseren o.a. symposia, lezingen, recepties en diners. Zowel binnen als buiten de openingstijden van het museum.

Het vernieuwde Museum De Lakenhal is een perfecte locatie voor uw ontvangst of evenement. Het museum belicht verleden, heden en toekomst op unieke wijze. Ze bieden de mogelijkheid tot het organiseren van bijzondere ontvangsten, waaronder symposia, lezingen, recepties en (walking) diners. Besloten ontvangsten kunnen zowel binnen als buiten reguliere openingstijden van het museum plaatsvinden. Voor de mogelijkheden, neem contact op via events@lakenhal.nl.

 

Bekroond gebouw

Het museum is recent genomineerd voor de Mies van der Rohe Award 2022, een Europese architectuurprijs. Daarnaast heeft het museumgebouw meerdere prijzen en nominaties gekregen, zoals de Abe Bonnemaprijs in 2019 en twee Architectenweb Awards voor ‘Interieur van het Jaar’ en ‘Publiek Gebouw van het Jaar’. 

 

ACHTERPLAATS

Op het centrale binnenplein, de Achterplaats, zijn sporen van bijna 375 jaar bouwgeschiedenis in volle glorie te bewonderen. Deze overdekte binnenplaats leent zich uitstekend voor recepties, diners en presentaties (buiten openingstijden). Verrijk uw evenement door de rest van het museum te bezoeken onder begeleiding van een rondleider.

 

AUDITORIUM

Het lichte, open Auditorium van het museum leent zich bij uitstek voor lezingen en presentaties. Daarnaast biedt deze ruimte prachtig uitzicht op de Singel, als decor bij recepties en feesten. Het Auditorium is afzonderlijk van het museum te boeken. Een bijzonder detail is de wandbespanning van textielontwerper Aleksandra Gaca. Haar gloednieuwe en prachtige ontwerp, speciaal voor deze ruimte, zorgt voor een perfecte akoestiek.

 

ATELIER

In het Atelier komen jong en oud samen voor workshops, schoolbezoeken en gezinsactiviteiten. Daarnaast biedt het Atelier tevens ruimte voor een lezing, vergadering of receptie voor een select gezelschap. Het Atelier is zowel afzonderlijk als in combinatie met het Auditorium te boeken.

Deel dit nieuwsbericht