Leiden Convention Bureau en Bizon Events: een bizon’dere samenwerking

27 mei 2019

Naast het gastheerschap van de stad heeft het Leiden Convention Bureau als doel het aantal bezoekers, congressen en events te laten groeien. Eén van de lokale partners die daarbij intensief betrokken wordt is Bizon Events.

Bizon Events is een no-nonsense organisatiebureau dat al dertig jaar gespecialiseerd is in zakelijke evenementen, bedrijfs-, personeels- en teamuitjes, personeelsdagen, en bedrijfsevenementen. Sinds zes jaar zit het hoofdkantoor in het Poortgebouw van De Meelfabriek in Leiden.

Eind 2018 is het idee ontstaan om gezamenlijk een gave invulling te verzorgen in Leiden tijdens de EMEC. De centrale vraagstelling hierbij vanuit het Leiden Convention Bureau was:  ‘Lukt het Bizon Events in een relatief kort tijdsbestek een groep van internationale meetingplanners Leiden op een bizon’dere manier te laten beleven en ervaren? ‘

En wat is er dan leuker om in teamverband op een interactieve manier de stad te verkennen? In nauwe samenwerking is een interactieve EscapeGame-format uitgerold waarbij het internationale gezelschap in teamverband met Ipads op zoek gaat naar de voor hen interessante locaties en venues. Aangekomen bij de juiste eventlocatie (bv. stadsschouwburg, één van de vele musea, horecalocatie of bezienswaardigheid) ontvingen de teams belangrijke / interessante content over deze locatie. Daarnaast moest er nog een  uitdagende opdracht volbracht te worden.

De Game is compleet op maat gemaakt met o.a. eigen logo’s, locatie-gebonden cases, passende content, verschillende start- en eindlocaties, slecht-weer scenario’s en uiteraard Engelstalig. Leiden werd als Event – en Congreslocatie op de kaart gezet bij deze internationale Event-managers doordat ze gezamenlijke snel moesten schakelen, gebruikmakend van elkaars kennis, expertise en creativiteit. Alles draaide om korte lijnen en transparante communicatie!

De game was zo succesvol, dat het uiteraard vaker ingezet zal worden! Wil je het zelf beleven? Schrijf je dan in voor de inspiratiedag

Deel dit nieuwsbericht