Leiden populair bij kleinere én grotere congressen

16 juli 2019

In de beginjaren bracht het ambassadeursnetwerk vooral kleinere en middelgrote congressen naar Leiden. We zien, nu het ambassadeursnetwerk op volle kracht functioneert, dat ook de grotere congressen Leiden goed weten te vinden.

Congressen in Leiden 
Bestond in het begin nog wel een enige twijfel of Leiden ook grotere congressen aankan; die twijfel is weggenomen: 

  • Biodiversity Next in oktober 2019 met 500 – 600 deelnemers 

  • European Week of Astronomy & Space Science in 2020 met ca. 1200 deelnemers  

  • International Society for Industrial Ecology in 2021 met 500 – 700 deelnemers 

  • European Social Science History Conference in 2020 met ca. 1750 deelnemers 

  • The International Conference of Egytologists in 2023 met ca. 1400 deelnemers  

Deze grote congressen hebben allemaal gekozen voor Leiden, terwijl ook een bid is ingezonden voor het congres van de World Muscle Society  voor 2022 voor ca. 800 deelnemers. De uitkomst hiervan laat nog op zich wachten. 

Ook voor nationale bijeenkomsten speelt Leiden inmiddels een rol van toenemende betekenis. In september van dit jaar vinden de Dutch Medicine Days met 500 deelnemers plaats in de Stadsgehoorzaal. Deelnemers zijn gecharmeerd van de faciliteiten en compactheid van de stad en komen er graag terug. De Netspar, The International Pension Workshop, komt in 2020 al voor de vierde keer naar leiden terwijl deze conferentie daarvoor steeds in Amsterdam plaatsvond. Het official Sips Conference on Placebo Studies van Andrea Evers vindt voor de tweede keer plaats in Leiden. 

Leiden is bij uitstek de plaats waar congressen met een belangrijke impact, de kleinere én de grotere, zich thuis voelen. 

Deel dit nieuwsbericht