Leidse wetenschappers omarmen het ambassadeurs netwerk

Leidse wetenschappers omarmen het ambassadeurs netwerk

2 april 2015

Toen de gemeente Leiden, Leiden University, het LUMC, Leiden Marketing en marktpartijen op het gebied van congressen zich ruim een jaar geleden verenigden om Leiden nog meer als toonaangevende congresstad op de kaart te zetten, had niemand het kunnen vermoeden of zelfs maar durven hopen; Leiden stond in de startblokken om meer ruchtbaarheid te geven aan het excellente wetenschappelijk niveau.

Nog geen maand later had Leiden aanmeldingen van wetenschappers en zakenlieden die zich graag in willen zetten voor Leiden, stad van excellentie. Internationale congressen fungeren dan als de etalage naar de buitenlandse collegae.

De geplande inauguratie voorafgaand aan het Weihnachtoratorium kon niet door gaan: Er waren te veel aspirant ambassadeurs om de inauguratie in te passen in het programma.

Op 10 maart vond de inauguratie alsnog plaats in de Stadsgehoorzaal: 45 van de totaal 60 ambassadeurs werden geïnaugureerd door burgemeester Henri Lenferink. In zijn speech benadrukte de burgemeester hoe belangrijk de ambassadeurs voor Leiden zijn, hoe prestigieus het ambassadeurschap is en  hoeveel Leiden van haar ambassadeurs verwacht. Onder het genot van een hapje en een drankje werd de kennismaking voortgezet.

Inmiddels staat de teller voor het ambassadeursnetwerk op een trots totaal van 75 ambassadeurs. Het netwerk blijft groeien: Veel ambassadeurs verwijzen naar collega’s die er zeker bij zouden moeten horen. Leiden Convention Bureau schrijft, namens de partijen, deze prominente Leidenaren aan en krijgt ook nu weer veel enthousiaste reacties.

Binnenkort worden opnieuw een groot aantal ambassadeurs geïnaugureerd, ambassadeurs die er bij de inauguratie op 10 maart 2014 niet bij konden zijn en nieuwe ambassadeurs die het netwerk nog verder komen versterken met hun talenten en netwerken.

Deel dit nieuwsbericht