LIMSC verwelkomt u graag op  het Leiden International Medical Student Conference

LIMSC verwelkomt u graag op het Leiden International Medical Student Conference

2 februari 2017

LIMSC verwelkomt u graag op het Leiden International Medical Student Conference (LIMSC): een (bio)medisch studenten congres dat eens in de twee jaar wordt georganiseerd in het LUMC te Leiden.

De tiende jubileum editie zal dit jaar plaatsvinden van 15 t/m 19 maart. Tijdens het congres presenteren rond de 200 geselecteerde (bio)medische studenten van over de hele wereld hun onderzoek. Daarnaast vindt een groot aantal workshops en lezingen van gastsprekers plaats en krijgen studenten de mogelijkheid zich te oriënteren op toekomstige banen en stages gedurende de Career & Intership fair op het Boerhaave plein.

Tijdens het congres zal o.a. Prof. dr. Jon van Rood (oprichter Europdonor en Europtransplant) een lezing geven over de rol van complexe HLA systemen in orgaan- en stamceltransplantatie en deelt dr. Katie Ewer (senior immunologist op de Universiteit van Oxford), haar expertise over ebola vaccinaties en immuniteit met ons. Een interactief en interdisciplinair college met betrekking tot craniocervicale chirurgie wordt verteld door Prof. dr. Wilco Peul, met zelfs live materiaal vanuit de OK!

Bij de workshops krijgen de bezoekers de mogelijkheid om op een interactieve manier hun kennis te vergroten, door bijvoorbeeld hun laparoscopische vaardigheden te oefenen. Ook krijgen de studenten tips over succesvol publiceren van onderzoek van de uit Amerika overgekomen Julie Hewett. Het het uitgebreide sociale programma met feesten, diners en het LIMSC festival draagt bij aan het feit dat het LIMSC één van de grootste medische studenten congressen ter wereld is. 

Kijk voor het gehele programma op de website www.limsc.nl.

 

Deel dit nieuwsbericht