Meer dan congressen alleen

2 april 2015

Het congres netwerk is opgericht om het verwerven en faciliteren van congressen in Leiden aan te moedigen en te vergemakkelijken. Dat kan op velerlei manieren zoals het helpen zoeken naar geschikte congressen, het vervaardigen van bidbooken, het regelen van site-inspections, het aanvragen van een gemeente receptie maar ook het openstellen van netwerken en leggen van contacten.

Zo zet Paul van der Velde, publications officer of the International Institute of Asian Studies (IASS) en secretary of the International Convention of Asia Studies (ICAS)  zich in voor werving van de ICAS 2019, voor Leiden. Dit congres dat ca. 1250 deelnemers zal trekken kent ook een uitgebreid ‘’side-programme’’ waarbij culturele activiteiten een grote rol spelen. Leiden Convention heeft contacten gelegd met de Leidse Cultuurmakelaar Michael Roumen van het Cultuurfonds Leiden.

Deze is momenteel met de Leidse Cultuursector in overleg over hoe dit congres te omkleden met aan Asian Studies gerelateerde evenementen en er ook voor een breder Nederlands publiek een belangrijke manifestatie van te maken. Een dergelijk side-programme versterkt tevens de kansenen van een Leidse kandidatuur voor het congres. 

Deel dit nieuwsbericht