Museum De Lakenhal weer open!

16 juli 2019

Museum De Lakenhal is weer een Leids Paleisje. Of zoals directeur Meta Knol het zelf omschrijft: “De make-up is eraf”. De tableaus zijn weer zichtbaar in haarscherpe kwaliteit; de oorspronkelijke functie van het gebouw is weer in oude glorie hersteld; een tempel gewijd aan de textiel industrie. Het auditorium en de openbare ruimtes zijn inzetbaar voor derden.

Museum De Lakenhal is weer een Leids Paleisje. Of zoals directeur Meta Knol het omschrijft: “De make-up is eraf”. De tableaus zijn weer zichtbaar in haarscherpe kwaliteit; de oorspronkelijke functie van het gebouw is weer in oude glorie hersteld; een tempel gewijd aan de textielindustrie. De Londense architect Julian Harrap heeft zoveel mogelijk de historie van het gebouw blootgelegd. Zo stroomt er licht het pand weer binnen en werd de oorspronkelijke H-vorm van het gebouw opnieuw zichtbaar.

Het auditorium en de openbare ruimtes zijn inzetbaar voor derden. Het auditorium biedt ruimte voor symposia en congressen tot 120 personen en kan ook gedurende openingstijden van het museum  worden gehuurd. De Achterplaats ( 180 personen) en het Atelier (40 personen) zijn na sluitingstijd van het museum beschikbaar voor sociale functies als ontvangsten, recepties en feestelijke bijeenkomsten.

Deel dit nieuwsbericht