Nieuwe manager voor Leiden Convention Bureau!

Nieuwe manager voor Leiden Convention Bureau!

1 oktober 2020

Vanaf 1 oktober neemt Corine van der Ceelen het stokje over van Yvonne Kret op die recent bij mboRijnland aan de slag ging. Corine zal in haar nieuwe rol leiding geven aan zowel het Leiden Convention Bureau (LCB) als het Expat Centre Leiden (ECL). Beide businessunits dragen met congressen en kenniswerkers bij aan de (internationale) kenniseconomie, in nauwe samenwerking met o.a. Universiteit Leiden en het LUMC. Het LCB speelt een belangrijke rol in de aanloop naar en in het jaar 2022 wanneer Leiden European City of Science is.

Wat doet het LCB?

Leiden Convention Bureau (LCB), onderdeel van Leiden Marketing, is verantwoordelijk voor het vergroten van de aandacht van de stad Leiden als bestemming voor (inter)nationale congressen en zakelijke bijeenkomsten. LCB is uw neutrale partner in Leiden, en zet zich kosteloos in voor uw congres of zakelijk evenement.

Binnen Leiden Marketing werken Corine van der Ceelen, Lize de Klerk en Christianne Jaeger voor het LCB. Hun expertise wordt binnen de organisatie breed ingezet. Het team van LCB staat voor u klaar om samen met u een onvergetelijk succes van uw bijeenkomst te maken!

U kunt bij het LCB terecht voor de volgende kosteloze diensten:

  • Advies Congreslocatie
  • Advies Hotelaccommodatie
  • Advies Professional Congres Organizer (PCO)
  • Organisatie site inspectie
  • Opstellen en vormgeven van uw bidbook
  • Promotiemateriaal
  • Gebruik beeldbank

Vijfde Congresstad van Nederland

In mei van dit jaar heeft het LCB wederom haar plek geclaimd in de top 5 op de lijst van nationale congresbestemmingen die door ICCA (International Congress and Convention Association) over 2019 gepubliceerd is. Nummer één blijft Amsterdam, gevolgd door Rotterdam, Den Haag en Utrecht.

Op de ICCA ranglijst staan wereldwijd 500 steden die in 2019 internationale congressen mochten verwelkomen. ICCA hanteert strenge criteria om met een congres op de ranglijst te komen. Leiden telde 20 (ICCA waardige) internationale congressen in 2019 en staat hiermee wereldwijd op plek 150, in 2018 was dit nog plaats 196. Op Europees niveau behaalt Leiden plek 77. Nederland doet het wereldwijd goed met een 9e plek op de ranglijst met 356 internationale congressen op jaarbasis.

Leiden is European City of Science in 2022

Het LCB heeft een grote rol gespeeld in het naar Leiden halen van het internationale EuroScience Open Forum (ESOF congres) en de daarmee samenhangende titel van European City of Science in 2022.

In Italië is op 6 september de prestigieuze titel European City of Science officieel overgedragen aan de stad Leiden. Henri Lenferink, burgemeester van Leiden, ontving de titel uit handen van Roberto Dipiazza, burgemeester van Trieste, in bijzijn van de Italiaanse premier Conte. De Italiaanse haven- en kennisstad was afgelopen week het toneel van het internationale EuroScience Open Forum (ESOF), het grootste interdisciplinaire wetenschapscongres van Europa.

Met de titel European City of Science is Leiden als internationale kennisstad toegetreden tot een select gezelschap van EU-steden die koploper zijn op het gebied van Science, Culture, Innovation en Green Capitals. In het programma wordt naast het wetenschappelijke aanbod ook een interactief publieksprogramma van precies 365 dagen aangeboden met als motto ‘Elke dag een stukje wijzer’.

Deel dit nieuwsbericht