Officiële Grand Opening van ECC Leiden

Officiële Grand Opening van ECC Leiden

16 juni 2015

Grote opkomst: Veel bezoekers en BN-ers o.a. Liza Sips en Bastiaan van Schaik, Ferry Doedens en Valerio Zeno tijdens de grootste ‘LIVE’ vrijdagmiddagborrel.

ECC Leiden opende succesvol haar deuren tijdens de officiële Grand Opening afgelopen vrijdag. Het Event & Convention Center Leiden, gelegen naast Holiday Inn, was voor deze gelegenheid omgetoverd tot de grootste LIVE vrijdagmiddagborrel in samenwerking met Funky Piano’s. Het is de nieuwste locatie als het gaat om grote evenementen, (meerdaagse-) congressen, beurzen, diners, feesten, openingen en productpresentaties. Met een oppervlakte van maar liefst 2700 m2 is er plaats voor gezelschappen van 25 tot wel 2500 personen. Tal van Bekende Nederlanders bezochten deze exclusieve preview; onder andere Liza Sips, Valerio Zeno, Bastiaan van Schaik en Ferry Doedens.

“We zijn erg blij met de opkomst, tijdens de exclusieve preview 200 gasten en voor de LIVE vrijdagavondborrel maar liefst 2500 bezoekers ’’, zegt de algemeen directeur Max Worms. “Na anderhalf jaar proefdraaien en alle kinderziektes eruit zijn, mag heel de wereld het weten dat vanavond het ECC Leiden, het evenementen- en congrescentrum van Holiday Inn, officieel is geopend door de wethouder Paul Laudy van de gemeente Leiden (Bouw en Openbare Ruimte). Met spetterende optredens van Xander de Buisonjé, Dean Saunders en Funky Piano’s als entertainment”.

‘‘Een sprong in het diepe zou ik net niet willen noemen, maar spannend was het natuurlijk wel’’, bekentopening_ecc_leiden.jpgalgemeen directeur Max Worms. ‘‘We hebben weliswaar al 47 jaar ervaring in het ontvangen van gasten, zowel zakelijk als particulier. Maar hiermee richten we ons toch op een heel andere markt. Ter vergelijking: voorheen konden we in onze grootste vergaderzaal vierhonderd mensen ontvangen, terwijl we met het ECC – met een totale oppervlakte van bijna 3.000 vierkante meter - een capaciteit van 2.500 personen hebben. Dan praat je over een andere tak van sport. Wij focussen ons op zowel de nationale als internationale zakelijke markt en onze kracht is dat het hotel de positie van het ECC versterkt en andersom. Daarin zijn we uniek. Onze ligging is ideaal vlakbij Schiphol en de A4.  De RAI, het WTC en het World Forum hebben openingstijden, wij zijn 24/7 operatief. Een enorm voordeel. ’’ 

Black Box concept
Door het black box concept - een lege ‘doos’ die je geheel naar eigen wens kunt invullen - kun je met deze ruimte alle kanten op. Naast congressen worden hier ook de nodige beurzen gehouden, zoals een paranormaalbeurs, een reptielenbeurs of een vlooienmarkt. Ook hebben er al meerdere succesvolle evenementen plaatsgevonden. Bijvoorbeeld een foute party van Q-Music, een Hollandse avond met Wolter Kroes en Wesley Klein van o.a. Richard Neuteboom, Leiden Loves The 90’s en Dance Xperience, het 70’s en 80’s-feest van een andere Leidenaar, Paul Louwers. Na het verdwijnen van de Groenoordhallen, waardoor er geen geschikte locatie meer was in de stad voor evenementen van deze omvang, is ECC Leiden een geschikte aanvulling.

Duurzame bedrijfsvoering
ECC Leiden voert een ‘groene’ bedrijfsvoering. De 7 meter hoge wanden in de plenaire zaal zijn voorzien van 15 cm beplating met isolatie waardoor een goede akoestiek gegarandeerd is voor zowel zakelijke als muzikale evenementen. De ruimte wordt verwarmd volgens de nieuwste energienormen en verlicht door zeer milieuvriendelijke LED verlichting.

Algemene gegevens en partners:
Locatie: ECC Leiden, Haagse Schouwweg 10
www.eccleiden.com
Facebook.com/eccleiden
Twitter.com/eccleiden
Partner: Funky Piano’s
Tickets & info: www.funkypianos.nl

 

 

 

Deel dit nieuwsbericht