Ontmoet de programmadirecteur van European City of Science

16 juli 2019

Fried Kramer is per 1 juli benoemd als programmadirecteur voor Leiden, European City of Science 2022 en, hieronder vallend, ESOF. Tot deze datum was hij directeur van Neth-ER, de vereniging van het Nederlandse kennisveld in Brussel. Kramer is bijzonder blij dat hij als programmadirecteur de zichtbaarheid van Nederland als kennisland opnieuw in de internationale schijnwerpers kan zetten. Waar zou dit logischer zijn dan in Leiden?

Fried Kramer, is per 1 juli benoemd als programmadirecteur voor Leiden, European City of Science 2022, inclusief ESOF. Tot deze datum was hij directeur van Neth-ER, de vereniging van het Nederlandse kennisveld in Brussel. Samen met de bestuurders van de kennisinstellingen bepaalde hij de strategie van de vereniging en vertaalde deze in concrete projecten.  

Hij heeft zich sterk ingezet voor de zichtbaarheid van de Nederlandse kennisinstellingen in Brussel en het naar een hoger niveau brengen van kennis en begrip van de Europese kennisprogrammering in Nederland. Fried is 15 jaar werkzaam geweest in Brussel en heeft er een omvangrijk netwerk van contacten opgebouwd. Hij begon zijn wetenschappelijke loopbaan in Leiden: bij TNO (NIPG) op de WassenaarsewegFried is bijzonder blij dat hij als programmadirecteur van ECS de zichtbaarheid van Nederland als kennisland opnieuw in de internationale schijnwerpers kan zetten. Waar zou dit logischer zijn dan in Leiden?  

Fried hecht grote waarde aan het beschikbaar maken van kennis voor grote lagen van de bevolking en op een diversiteit van niveaus. Hij ziet Leiden 2022 als een uitgelezen instrument om deze ambitie te realiseren.

Deel dit nieuwsbericht