Inspiratiedag secretaresses groot succes

Per hippe fiets door zonnig Leiden: inspiratiedag secretaresses groot succes

11 juni 2015

Leiden Marketing organiseerde op donderdag 16 april j.l. een geslaagde dag voor secretaresses uit de regio om hen kennis te laten maken met alle prachtige eventlocaties die Leiden en omgeving rijk is. Een spannende tocht door de stad op ultrahippe houten fietsen langs nieuwe hotelkamers, onbekende vergaderlocaties, onverwachte zalen in eeuwenoude gebouwen, wijn van Brad Pitt en chocolade met lavendel.

De inspiratiedag begon in de theaterzaal van Scheltema met table top presentaties. Diverse stadspartners gaven informatie over de mogelijkheden van hun locatie voor vergaderingen, grotere bijeenkomsten, kantooruitjes en overnachtingen in Leiden, en over alle soorten vervoer over het water, functioneel of ter ontspanning.

Voor veel secretaresses was het een eye-opener dat er nog zoveel meer mogelijkheden zijn in Leiden dan ze dachten. Tijdens een heerlijke lunch konden ze aan tafel aanschuiven bij de Stadspartners van wie ze nog wat meer informatie wilden krijgen.

Omdat het niet alleen inspiratiedag, maar ook secretaressedag was, vervolgden de dames hun kennismaking met de stad op de fietsen van Bizon Bikes langs spannende onbekende adresjes en locaties waar ze uitgebreid verwend werden. Met een tablet aan het stuur volgden zij in groepjes de aangegeven route die voerde langs een high tea bij hotel de Barones van Leyden, het Rijks Museum van Oudheden, een chocoladeproeverij aan de Lange Brug en tot slot Kasteel Oud Poelgeest in Oegstgeest.

In het kasteel, dat schitterde in de voorjaarszon in een tapijt van bloeiende bosanemonen, kregen de secretaresses niet alleen een rondleiding langs de gerestaureerde Drakenzaal, maar ook een aangeklede wijnproeverij door Noordman, met als hoogtepunt de wijn van het chateau van Brad Pitt en Angelina Jolie.

De stralende deelnemers werden door Brouwers Tours met een goedgevulde tas met cadeautjes van de Stadspartners weer afgezet in de stad, vol inspiratie om over te brengen op hun collega’s.

Deel dit nieuwsbericht