Programma Ambassadeursbijeenkomst

16 juli 2019

Op vrijdag 1 november vindt de ambassadeursbijeenkomst van 2019 plaats in het vernieuwde Museum De Lakenhal. Alle Leidse congresambassadeurs zijn uitgenodigd om deze bijeenkomst bij te wonen. Naast het nieuws over de successen van het ambassadeursnetwerk en de inauguratie van nieuwe ambassadeurs kent het programma een tweetal onderdelen: een exclusief bezoek aan de tentoonstelling De Jonge Rembrandt en een speciale gast omtrent Mayflower400. De bijeenkomst vindt plaats vanaf +/- 15:00 tot 19:00.

Jonge Rembrandt – Rising Star
Nog voor de publieke opening van de tentoonstelling op 3 november stellen we u graag in de gelegenheid samen met uw collega-ambassadeurs de tentoonstelling te bezoeken.  

De tentoonstelling Jonge Rembrandt - Rising Star laat zien hoe het uitzonderlijke talent van Rembrandt Harmenszvan Rijn zich in de periode van 1624 tot 1634 ontwikkelde. Rembrandts werk, ook uit zijn eerste tien jaren, getuigt van een uitzonderlijk talent. De spectaculaire, pijlsnelle ontwikkeling van dat talent is in die eerste tien jaren van zijn kunstenaarschap van werk tot werk af te lezen. Nooit koos hij voor reeds bewandelde paden en steeds zocht hij onvermoeibaar naar nieuwe inzichten en mogelijkheden. Hij was een rasechte verkenner en vernieuwer. In deze eerste tien jaren legde Rembrandt het fundament voor zijn latere werk. Dat fundament leidde tot Rembrandts grote roem en droeg in hoge mate bij aan het karakter van de Nederlandse schilderkunst in de 17e eeuw. 

Mayflower400
In 2020 is het 400 jaar geleden dat de Mayflower naar Amerika voer, met aan boord de PilgrimsVolgend jaar zal deze invloedrijke reis internationaal herdacht worden door ‘four nations’ (NL, VK, VS en de Wampanoagh Nation in Massachusetts) met een uitgebreid jaarprogramma. Leiden speelt daarin een prominente rol. Speciaal voor u komt de Verenigde Staten correspondent Michiel Vos toelichting geven op de gebeurtenissen vanuit een Amerikaans-Nederlands perspectief. 

Deel dit nieuwsbericht