Ruim duizend knuffels behandeld in het LUMC

13 juni 2017

Maart 2017 Het Leids Universitair Medisch Centrum is deze week veranderd in een knuffelziekenhuis. Kleuters en kinderen tot zeven jaar komen langs om hun knuffelaapjes-, draakjes- en beertjes weer helemaal beter te maken. IFMSA-NL is dit project gestart in de hoop de angst van kinderen voor ziekenhuizen te verminderen.

Ruim duizend knuffels behandeld in het LUMC

Het Leids Universitair Medisch Centrum is deze week veranderd in een knuffelziekenhuis. Kleuters en kinderen tot zeven jaar komen langs om hun knuffelaapjes-, draakjes- en beertjes weer helemaal beter te maken. IFMSA-NL is dit project gestart in de hoop de angst van kinderen voor ziekenhuizen te verminderen.

Die witte jassen, gekke instrumenten en dokters zijn voor kinderen snel intimiderend. Juist die angst wil organisator IFMSA-NL wegnemen met het Teddy Bear Hospital door kleuters op een leuke manier te laten kennismaken met de medische wereld.

In dit jaarlijks terugkerende project gaan kinderen zelf aan de slag als doktersassistenten. Zij nemen de taak van “berendokters” op zich. De kleuters hijsen zich voor de gelegenheid in echte witte jassen, inclusief handschoenen, mondkapjes en chirurgenmutsen. Met de berendokters proberen ze uit te pluizen wat er mis is met hun knuffels. Daarna maken ze de knuffeldieren beter.  

1100 kinderen komen naar het ziekenhuis op om hun knuffel op te lappen. Er staan in het ziekenhuis ruim 200 studenten klaar om hun te helpen met het beter maken van hun knuffeltjes.

Deel dit nieuwsbericht